Вътрешният министър Бойко Рашков обвини прокуратурата, че от 2018 година

...
Вътрешният министър Бойко Рашков обвини прокуратурата, че от 2018 година
Коментари Харесай

Рашков: Прокуратурата бави преписки за дейността на 25 престъпни групи

Вътрешният министър Бойко Рашков упрекна прокуратурата, че от 2018 година до момента не е придвижила досъдебни каузи и преписки, свързани с активността на 25 проведени незаконни групи, съобщи. Той сподели това по време на представянето на годишния доклад на Министерство на вътрешните работи:

" Чрез нашата самостоятелна прокуратура сме обезпечили в кавички спокойствието на тези 25 проведени незаконни групи да работят на територията на нашата страна. Това схващат, може би, прокурорките, които ни четат лекции от коридорите на Съдебната палата и, когато загатват често-често дружно с началника им Гешев за върховенството на закона и на правото, дано първо се извърнат към себе си ".

По думите на Рашков Министерство на вътрешните работи ще разгласява информация за към 100 приключени преписки, които стоят в прокуратурата без да има информация да се работи по тях.

Министърът съобщи, че отводът на Иван Демерджиев да остане на поста негов заместител не е провокиран от междуличностен спор:

" Колегата Демерджиев обаче там концепцията беше малко по-друга – той да поработи малко, да ни помогне в този под напрежение миг в този момент в министерството, след което концепцията беше за нещо друго. И защото за момента няма придвижване за това особеното, за което споделям и по тази причина сътрудника Демерджиев отхвърли да встъпи в служба. Ние сме подготвени, когато пожелае сътрудника Демерджиев, ние сме работили с него, той беше заместник-министър на правораздаването, разбираме се прелестно, не е някакъв личностен или междуличностен проблем ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР