Вътрешният министър Бойко Рашков е пътник след остра реч на

...
Вътрешният министър Бойко Рашков е пътник след остра реч на
Коментари Харесай

Рашков е пътник след реч на Вебер в ЕП

Вътрешният министър Бойко Рашков е пасажер след остра тирада на ръководителя на Групата на ЕНП в Евпорейския парламент Манфред Вебер при откриването на парламентарната сесия през днешния ден.

Вебер изиска Европейската комисия да се заеме в нарушаването на закона и правовия ред в България при задържането на водача на опозицията Бойко Борисов без прокурорска заповед и съдийско решение.

Ето какво сподели ръководителят на най-голямата парламентарна група в Екологичен потенциал:

През последните години Европейският парламент беше обединен в битката си за отбрана на правовата страна в Европейски Съюз. Това е нещо, което ни сплотява над партийните пристрастия.

През предходната седмица ръководителят на опозицията в една европейска страна бе арестуван за 24 часа само по инструкции на вътрешния министър, без прокурорска заповед и съдийско решение.

Днес един съд в София е постановил, че това е непозволено деяние, нарушаване на законите и правовия ред.

Моля Комисията да се заеме с въпроса.

Всички желаеме битка с корупцията, само че това би трябвало да става на правилата на правовата страна, а те бяха нарушени в България.

Това би трябвало да бъде изяснено.

Припомняме, че ненадейно за заместник-министър на вътрешните работи бе назначен адв. Иван Демерджиев, който беше поредно зам.-министър на правораздаването в първия миналогодишен длъжностен кабинет на Румен Радев, и министър на правораздаването – във втория му.

Според неофициални източници, Демерджиев напълно скоро ще смени Рашков на поста министър на вътрешните работи.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР