Вътрешната проверка в МБАЛ-Благоевград, относно бебето, прието с жълтеница и

...
Вътрешната проверка в МБАЛ-Благоевград, относно бебето, прието с жълтеница и
Коментари Харесай

Все още не е ясно кой и къде е счупил крачето на бебето от Благоевград

Вътрешната инспекция в МБАЛ-Благоевград, по отношение на бебето, признато с жълтеница и изписано със строшен крайник, не е напълно завършила. Очаква се това да стане в понеделник.

Директорът на лечебното заведение изрази подозрения, че бебето е било настанено в болничното заведение, откакто контузията на крачето му е била налична. Жълтеницата, която е имало новороденото, не е била чак толкоз остро изразена.

Подобно строшаване е доста мъчно да се случи при новородено, поради това че костите още са гъвкави, а бедрената кост е най-здравата в човешкото тяло. От чиновниците, работещи в заведението никой не е поел отговорност за счупването на крачето на бебето на този стадий.



Предстои експертизите да дадат отговор на това, кой е отговорен за счупването и вероятно по какъв начин е настъпило то.

Относно камерите в отделението, от болничното заведение настояват, че те работят, само че в залата, където е било настанено детето камерата хваща напълно дребна част. Записите ще бъдат прегледани.



Все още не е завършила и инспекцията от Агенция " Медицински контрол ". Както фамилията, по този начин и от болничното заведение показаха вяра виновникът да бъде открит и да понесе съответното наказване. В случай, че това е чиновник на болничното заведение в Благоевград, от управлението бяха безапелационни, че той ще бъде уволнен.

" То постъпва на 1-ви. На 5-и сутринта колежката, която минава на визитация открива, че дясното краче е подуто, подхващат се проучвания, фотоси и се оказва, че има фрактура на дясната бедрена кост. Трябва да кажа, че за мен това е казус - най-здравата кост в човешкото тяло при новородено, при което костите са пластични, би трябвало огромна мощ и не мога да си показва по какъв начин може да стане това и то в отделението да бъде счупено ", сподели доктор Огнян Митев-директор на МБАЛ-Благоевград.



Репортер: Владислава Миланова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР