Вътрешна комисия прие на второ четене промените срещу футболното хулиганство,

...
Вътрешна комисия прие на второ четене промените срещу футболното хулиганство,
Коментари Харесай

На ниво комисия: Приеха на второ четене промените срещу футболното хулиганство

Вътрешна комисия одобри на второ четене измененията против футболното безчинство, съобщи организация " Фокус ".

Законопроектът е импортиран взаимно от ПГ на ГЕРБ, " Обединени патриоти " и " Воля ". Със законопроекта се вкарва режим на достъп на посетителите на спортно мероприятие.
Законопроектът уголемява и пълномощията на ръководителя на сигурността и сигурността на спортното мероприятие във връзка с недопускане на лица с наложени насилствени административни ограничения и на малолетни и малолетни. Промените са направени по отношение на нуждата от съответни ограничения за противопоставяне против противообществените прояви.
По време на съвещанието на комисията бе направено публицистично предложение, обвързвано с дефиницията на понятието „ спортно безчинство “. Заместник-председателят на Комисията и народен представител от Движение за права и свободи Ахмед Ахмедов предложи с изключение на отправянето на хули неприлични изрази и жестове на стадионите, които са изключително вулгарни, в дефиницията да се включат и жестове, изразяващи ненавист на расова, религиозна и етническа основа.
Предложението бе подкрепено от комисията с 14 гласа „ за “ и 1 „ въздържал се “. След приемането на законопроекта, ръководителят на Комисията Цветан Цветанов съобщи: „ Радвам се, че фактически имахме опция да работим в една добра работна атмосфера, да бъдат взети поради предложенията, които бяха направени и от сътрудниците. Убеден съм, че с този законопроект изпълняваме уговорките си “, сподели още Цветан Цветанов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР