Вътре (в папките по т.н. Барселонагейт, бел. ред.) няма достатъчно

...
Вътре (в папките по т.н. Барселонагейт, бел. ред.) няма достатъчно
Коментари Харесай

Атанас Атанасов за т.н. „Барселонагейт“: В папките няма достатъчно доказателства за пране на пари

„ Вътре (в досиетата по тъй наречените „ Барселонагейт, бел. ред.) няма задоволително доказателства за пране на пари. Твърде е допустимо да са пропуснати благоприятни условия за събиране на нужните доказателства “. Това съобщи пред bTV съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов.

Той сподели още, че не е чел досиетата с информация, импортирани в Народното събрание от някогашния основен прокурор Иван Гешев, защото знаел какво написа в тях. Протокол за взимане на решенията в ръководещото болшинство ще бъде подписан при започване на идната седмица. Документът е подготвен и всичко в него е конкретизирано, съобщи още ръководителят на ДСБ.

По думите му неналичието на правила основават обстановки, в които някоя от партиите предлага неща, които не са конкретизирани вътрешно сред политическите сили, подкрепящи държавното управление. Като образец той даде така наречен плаващи болшинства, с които ГЕРБ постоянно прокарва свои закони. “Това е една квазикоалиция и до нея се стигна, откакто последните две години имаше квазипрезидентска република, не парламентарна “, сподели Атанасов.

Той изясни, че са нанесени корекции в първичния вид, който предложи ПП-ДБ за промени в Конституцията. Сред тях са методът, по който ще бъде избиран служебният кабинет. Тази тематика докара до остри рецензии на президента Румен Радев.

„ Ако не може да бъде основано постоянно държавно управление, президентът ще има опция да избере сред трима души кой да уточни служебния министър председател. Това са ръководителят на отиващия си парламент, ръководителят на Върховния касационен съд или шефът Българската национална банка. След посочването на премиера, той самичък ще избере и предложи състава на кабинета на президента “, изясни Атанасов.

Той добави, че не е открито болшинство за предлагането мандатността на кметовете да бъде лимитирана до два и по този начин това предложение е отпаднало. 24 май да бъде формалният празник на страната и да бъде вписан в Конституцията обаче остава.

Промените в Конституцията ще бъдат подписани от ПП-ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи, посочи Атанасов. Трите партии ще търсят поддръжка и от другите политически сили, с цел да могат да съберат 180 гласа и да прокарат

 

 

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР