Вътре в ДБ все още си изясняваме позицията по отношение

...
Вътре в ДБ все още си изясняваме позицията по отношение
Коментари Харесай

Христо Иванов: Вътре в ДБ все още си изясняваме позицията по отношение на третия мандат

Вътре в Демократична България към момента си изясняваме позицията във връзка с третия мандат. Така че ние ще отидем при Българска социалистическа партия на следващия ден, само че ще забележим. Това коментира Христо Иванов

" Демократична България " се състои от три обединения. Всяка от партиите продължава да обяснява позицията си. Вчера " Да, България " имаше Национален съвет. Нашето решение беше да получим мандат за диалози във връзка с опциите за сформиране на държавно управление с третия мандат, отчитайки това, което ние обявихме като наше схващане за това по какъв начин към третия мандат би трябвало да се подхожда, без значение кой ще бъде формалният притежател ", съобщи още съпредседателят на " Демократична България ". Той посочи, че след изговаряне на трите партии, следва дефинитивно решение в обединението.  

Според Иванов има проблем, че третият мандат е в Българска социалистическа партия. По думите му е значимо да се види дали този мандат е групов или мандатоносителят ще го употребява като опция за лична политическа изява. Той бе безапелационен, че този мандат би трябвало да бъде безпристрастен, а не обагрен в " един набиващ се на очи цвят ".

Той чака третият мандат да се преглежда като втори опит за първия мандат. " Да се излъчи претендент за министър председател от " Продължаваме промяната ". Програмата, която беше контрактувана, в границите на напъните на първия мандат, да бъде употребена за основа и в действителност мандатът да бъде по-скоро общ групов, в сравнение с някой да се пробва да наложи своята идеологическа визия за него. На база на тези критерии нашият Национален съвет ще взима дефинитивно решение, в случай че и когато има излъчен претендент министър председател от " Продължаваме промяната ", изясни Христо Иванов, представен от настоящо.ком. 

Той увери, че поддръжка от страна на " Демократична България " има поддръжка за програмата още при първия кръг от диалози. 

Той разяснява и условието на " Продължаваме промяната " за Бойко Рашков, като той сподели, че това и било част от програмата, която е обсъждана на стадия на първия мандат. " Гледаме на него като на нещо, което има смисъл ", добави още Иванов. 

Според него главният проблем е в връзките сред " Продължаваме промяната " и Има Такъв Народ. " Мандатоносителят би трябвало да откри метода да ги спогоди. Ако това се случи, към този момент могат да продължат диалози нататък. Ако това не се случи, всички останали диалози стават безсмислени ", добави Иванов. 

Иванов разяснява и настояването на Има Такъв Народ да добави и свои оферти в програмата. По думите му, в случай че ще се притеглят други участници,  техните гледни точки би трябвало да бъдат отразени в програмата. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР