Василев решава с държавни пари проблемите на свързана с Ковачки

...
Василев решава с държавни пари проблемите на свързана с Ковачки
Коментари Харесай

Вечерни новини: Държавни пари за „Топлофикация-Габрово“; КЗК одобри сделката за кулите на Vivacom

Василев взема решение с държавни пари проблемите на обвързвана с Ковачки топлофикация
Дългогодишните проблеми с частната „ Топлофикация-Габрово “ ЕАД и непрекъснатите повреди, които оставят града на студено през зимата, събраха на специфичен брифинг трима министри и кмета на Габрово. Оказва се, че страната е безсилна пред свързаната с Христо Ковачки топлоцентрала и единственото, което може да направи, е да компенсира габровци с пари от бюджета, с цел да се отопляват на ток. А тази отплата се афишира единствено два месеца и половина преди локалните избори в България.
Комисия за защита на конкуренцията утвърди договорката за информационните кули на Vivacom
Комисията за защита на конкуренцията позволи саудитската компания Tawal International Holding да придобие бизнеса с мобилни кули на Vivacom в България. Инфраструктурата е благосъстоятелност на компанията майка на Vivacom – United Group, а продажбата им е част от огромна договорка на стойност 1.22 милиарда евро. за общо 4800 телекомуникационни кули на компанията в България, Хърватия и Словения.
Усвоените тераси компрометират цялата структура на панелните блокове
Първите панелни блокове в България са издигнати в средата на 50-те години на XX век, а последните – към 1990 година В идващото десетилетие всеобщо терасите на блоковете се усвояваха за увеличение на площта жилищата. Бутаха се даже цели стени, за които се смяташе, че не са носещи. Могат ли обаче тези промени, направени толкоз обратно в годините, да са компрометирали дотам структурата на цялата постройка, че даже и санирането да не успее да удължи живота на панелите?
София като „ топлинен остров “ и по какъв начин да се оправим с него
Денят е 17 юли 2023 година, понеделник, а термометрите в София демонстрират 43.3 градуса. Около тази дата цяла Европа беше изправена пред рекордни температури поради горещата вълна „ Цербер “. И въпреки в българската столица това надалеч да не са най-високите регистрирани стойности, специалистите са на мнение, че това е единствено началото и всяко лято ще сме очевидци на все по-горещи и по-дълги интервали.
Русия стопира доставките на аварийни военни елементи за България
Русия стопира доставките на аварийни елементи за България и още куп страни, които преди година и половина разказа като „ вражески “. Москва лишава и лицензите на ремонтните предприятия в страни, които оказват военна помощ на Украйна. Това заяви ръководителят на съветската Федерална работа за военно-техническо съдействие Дмитрий Шугаев.
Рублата нарастна в очакване на изключително повдигане на лихвите
Руската рубла се увеличи във вторник поради упованието на вложителите, че централната банка ще увеличи лихвените проценти на изключителна политическа среща. Това очакване се появи, откакто съветската валута падна рекордно до над 101 рубли за един щатски $ в понеделник и провокира апела на Кремъл за по-твърда парична политика.
Руската централна банка подвигна внезапно главната рента
Рублата загуби насъбраните по-рано денем облаги, откакто Централната банка на Русия подвигна главния лихвен % с 350 базисни пункта до 12%. Извънредната среща за лихвите във вторник пристигна, откакто рублата падна над прага от 101 за $ в понеделник и провокира гнева на Кремъл против политиката на централната банка.
Китай е напът да стане най-големият експортьор на коли в света
Китай е напът да изпревари Япония като най-големия експортьор на коли в света до края на 2023 година Това сочи разбор на рейтинговата организация Moody’s. През 2021 година страната изпревари Южна Корея и зае трето място в класацията, а предходната година задмина и Германия, което я направи вторият по величина експортьор на коли. Япония към момента е номер едно с помощта на огромните ѝ автомобилни концерни.
Colliers предвижда дефицит на първокласни офиси в София
В средносрочен проект е допустимо да станем очевидци на дефицит на първокласни офиси в София. Това предвиждат от една от най-големите консултантски компании Colliers International. Според тях точно огромният интерес от страна на наемателите и неналичието на задоволително първокласни офиси в столицата е повода ползата към споделените офиси да се резервира и през първото полугодие на 2023 година
Турската Appsilon обмисля произвеждане на диаманти в България
Турската компания за произвеждане на диаманти в лабораторни условия Appsilon Enterprise обмисля инвестиция в България. Потенциалната локация за производството е Пловдив, само че градът към момента се конкурира с няколко други дестинации. Това излиза наяве след среща на мениджмънта на компанията с Българската организация за вложения в София.
Фондацията на Сорос лимитира финансирането за Европейски Съюз
Фондация „ Отворено общество “, благотворителната организация, учредена от милиардера Джордж Сорос, възнамерява да отдръпна или приключи огромна част от работата си в границите на Европейския съюз. Причината е, че фондацията, която към този момент се ръководи от сина на Джордж Сорос – Алекс Сорос, измества фокуса си към други елементи на света, предава Reuters, базирайки се на вътрешна преписка.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР