Васил Тончовски – един човек със 100 % инвалидност, пострадал

...
Васил Тончовски – един човек със 100 % инвалидност, пострадал
Коментари Харесай

Васил е със 100 % инвалидност и се лекува с марихуана, но влиза в затвора

Васил Тончовски – един човек със 100 % неработоспособност, потърпевш при злополука преди години. В тежко здравословно положение от години, той е намерил метод да се лекува - с масло от марихуана. При инспекция, у него са открити 55 грама марихуана. Васил твърди, че я употребява за здравна цел, не за търговия. Започва дело. И през вчерашния ден стана ясно, че е наказан по решение на Бургаския областен съд и ще би трябвало да излежи 3 месеца ефикасна присъда.

"След злополуката одобрих към 2 шепи медикаменти и 2-3 години по-късно, когато открих към този момент маслото от марихуана, изхвърлих всички медикаменти. Започнах да се усещам по-добре и последните 5 години се усещам прелестно ", сподели Тончовски.

Той изясни, че е имал болките, когато не е употребявал масло от марихуана. "Имал съм месец, в който да не използвам масло и се появява губене на вкус, само че болките не са като началните години. Най-много месец съм издържал без маслото и се връщам отново болкоуспокояващите ", сподели Васил.

По думите му решението на Бургаския областен съд не е заслужено. "Нямам място в пандиза. Искам да се церя. Ако ми прибавят от там нужното масло, дано да ме вкарат ", сподели още той.

Адвокатът на Васил Тончовски Радослав Николов ще апелира тази присъда. "Касае се за незначителен случай съгласно нас, за който законодателят е планувал санкция, а не общоприетата алинея 3, по която беше наказан - за държане на опиати. Не ми се коства необичайно решението на съда, защото се касае за огромно количество опиати. Законът би трябвало да бъде прилаган за всички ", сподели Николов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР