Васил Спасов Трио“ открива Камерна сцена Пловдив 2022“ тази неделя

...
Васил Спасов Трио“ открива Камерна сцена Пловдив 2022“ тази неделя
Коментари Харесай

„Васил Спасов Трио“ открива „Камерна сцена Пловдив 2022“ в неделя

„ Васил Спасов Трио “ открива „ Камерна сцена Пловдив 2022 “ тази неделя 22 май, в 19.00 часа.

Мястото е Къща „ Иван Черноземски “ в Стария град, ( Culture Hotspot Milcho Leviev ) на ул. „ Цанко Лавренов “ №5.

„ Васил Спасов трио “ е в състав: Васил Спасов – пиано, Петър Славов – контрабас и Атанас Попов – барабани. В този план ансамбълът ще показа репертоар с музика на Васил Спасов, чийто акцент са хармоничните трептения на душата и полета на духа в полиритмичния диапазон на джазовото трио. Публиката ще може да се наслаждения и на пиеси от специфичният посетител на плана Петър Славов. Събитието се реализира с поддръжката на община Пловдив като част от Културния календар на града за 2022 година.

Петър Славов – наследник е български джаз музикант – контрабасист, композитор и аранжор, един от най-популярните български джазмени на актуалната международна джаз-сцена. Носител на влиятелни награди, желан сътрудник на музиканти като Куинси Джоунс, Джо Ловано, Чучо Валдес, Джордж Гарзоун, Кевин Махогани, Симон Шахийн, Данило Перез, Есперанца Спалдинг, Алфредо Родригез, Ели Деджибри, Сам Йахел и доста други.

Пианистът и композитор Васил Спасов е добре прочут на Пловдивската джазова общност, като водач и съидейник в редица планове, като „ Васил Спасов квартет “, „ Фънкалеро “ и Милица Гладнишка, Михаил Йосифов, Теодосий Спасов, Владимир Кърпаров и редица други. Абсолвент на Berklee College of Music с богата интернационална кариера и концерти в Съединени американски щати, Франция, Италия, Холандия, Белгия, Германия, Китай, Кувейт и други

Атанас Попов е желан съидейник в многочислени планове с богат интернационален опит, понастоящем учител в БМА.

Билети в мрежата на Ивентим.бг, на касите пред община Пловдив, в ТИЦ на римския стадион, каса „ МаскАрт “ в Дом на културата „ Борис Христов “, каса на Античния спектакъл, на място преди концерта и онлайн.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР