Васил Грудев е новият изпълнителен директор на Държавен фонд Земеделие.

...
Васил Грудев е новият изпълнителен директор на Държавен фонд Земеделие.
Коментари Харесай

Скандален, недолюбван от фермерите бивш зам.-министър става шеф на Държавен фонд ”Земеделие”

Васил Грудев е новият изпълнителен шеф на Държавен фонд ”Земеделие ”. Той беше заместник-изпълнителен шеф на ДФЗ в интервала 2011 – 2013 година, когато отпред на фонда бе Румен Порожанов. Грудев е и някогашен заместник-министър на земеделието и някогашен длъжностен министър, сега консултант по еврофондовете при министъра на земеделието и храните Десислава Танева.
Преди няколко години, когато министър отново бе Десислава Танева името на Грудев като зам.-министър на земеделието се свързваше със прекъсване на програмата за развиване на селските региони. Тогава деятели на Асоциацията за агроекологично земеделие желаеха оставката му на митинг пред министерството.От специалисти той бе упрекван в загуба от европейските фондове и на стотици милиони за държавния бюджет от агроекологията.

Припомняме още, че Асоциацията на агроекологичните аграрни производители подаде тъжби до Главна прокуратура, ДАНС и Върховен административен съд против Наредба № 11 по размер 214 „ Агроекологични заплащания “ на заместник-министъра на земеделието Васил Грудев през 2015 година

По-рано денем шефът на фонда Живко Живков подава оставката си. Той е написал заявление до министъра на земеделието Десислава Танева, с което моли да бъде освободен " заради персонални аргументи, за опазване на имиджа и моралната стойност " на ведомството. Оттеглянето му се случва на фона на арестите на петима чиновници на фонда, аферата с къщите за посетители и изгубените евросредства по програмата за риболовство.

От отрасловото министерство обясниха, че през днешния ден ще бъде свикано изключително съвещание на УС на фонд " Земеделие ". Ще бъде заменен и заместник-изпълнителният шеф Калоян Костадинов, който има повдигнато обвиняване от прокуратурата по отношение на сдружения на Миню Стайков.

Тезата на прокуратурата е, че компаниите на Стайков са получавали непозволено европейски пари за развиване на селските региони. Цитираната от обвиняването сума е в размер на 1.8 млн. лв..

Баща на Калоян Костадинов е ръководителят на Комисията по досиетата Евтим Костадинов, който твърди, че синът му не се познава със Стайков и не е получил от него първокласен автомобил.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР