Васил Божков се прибра в България с полет от Дубай.

...
Васил Божков се прибра в България с полет от Дубай.
Коментари Харесай

Задържаха Васил Божков на Летище София

Васил Божков се прибра в България с полет от Дубай. Самолетът с оповестения за търсене предприемач кацна в София малко след 15:00 часа. Божков бе арестуван още на летището, а по-късно отведен от органите на реда.

По думите на юриста му - Стоян Баумайер, Божков се е върнал непринудено. Той съобщи, че Васил Божков ще бъде откаран за обзор в Министерство на вътрешните работи болница, защото това е била процедурата

" Божков се връща по лично предпочитание и при първа опция. Върховният съд на ОАЕ преди 2 година отхвърли изрично екстрадицията му поради липса на данни на закононарушение . Той нямаше право да напуща ОАЕ от съображения за сигурност. Получихме позволение на 23 август и първият вероятен полет беше през днешния ден ", уточни Баумайер, съобщи Дарик.

" Той тренира всеки ден и е в отлична форма ", съобщи сбито юристът му.


Прокуратурата по-късно удостовери, че Васил Божков се е явил непринудено пред органите на Министерство на вътрешните работи на Летище София. Той е бил арестуван за 72 часа. От държавното обвиняване прецизираха, че следва предявяване на обвинявания, както и приканване на предприемача в качеството му на очевидец по друго досъдебно произвеждане.

До 23 август не е имал позволение от управляващите в Дубай да напуща страната заради опасения за неговата сигурност. Евентуално след прегледа в Министерство на вътрешните работи болница ще бъде разпитан от прокуратурата, разгласи Баумайер.

" Неговите претекстове да се върне е да почисти името си в съда ", съобщи Стоян Баумайер, един от юристите му. Той не пожела да отговори на въпрос дали има някакво съглашение с прокуратурата, както и по кое от обвиняванията е арестуван, само че добави, че от идната седмица ще има детайлности и предложи да му се следат изказванията в обществените мрежи (бизнесменът употребява Фейсбук и Twitter - бел. ред.)

„ Не мисля, че би трябвало да вкарвате моя клиент в функции във филми за които той дори не знае, че е имало кастинг “, безапелационен е Баумайер във връзка има ли връзка връщането на Божков с убийството на предприемача Алексей Петров . Васил Божков и Алексей Петров нямат нищо общо, в никакъв случай пътищата им не са се пресичали, уточни той.

" Кацнах. Имам среща с бухалките ", написа при кацането си предприемачът във Фейсбук.

Очаква се той да бъде отведен от екипи на " Гранична полиция ", защото против него ще има наложена мярка за задържане за период от 72 часа. На място има екипи на Охрана на правосъдна власт и полицията.

За прибирането си предприемачът с 19 обвинявания заяви в своя Фейсбук профил, като разгласява и фотография в аероплан. Васил Божков е в Дубай от началото на 2020 година, когато започнаха две следствия против него.

По-рано денем предприемачът качи фотография от аероплан и написа, че чака да кацне на летище София в 15:30 часа българско време.

Вътрешният министър Калин Стоянов също удостовери, че предприемачът ще бъде арестуван, когато дойде в България.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР