Васил Божков прекара 3 години в изгнание, след като вчера

...
Васил Божков прекара 3 години в изгнание, след като вчера
Коментари Харесай

Журналист: Божков беше разследван за неуспешни атентати, сред които и срещу Алексей Петров

Васил Божков прекара 3 години в заточение , откакто през вчерашния ден беше. Адвокатът му съобщи, че клиентът му е дошъл в този момент , откакто до 23 август управляващите в Обединените арабски емирства не са му разрешавали да напусне Дубай заради заплаха за живота му .

По този мотив журналистът Силвия Великова съобщи за „ NOVA “, че погребението на Алексей Петров е било на 23 август и може единствено да се спекулира дали има връзка. Тя напомни, че Божков е бил разследван за няколко несполучливи опита за атентати и убийства, измежду които и на Петров.

„ През тези три години, в които Васил Божков го нямаше, имаше спорадични изказвания, покачване на обвинявания, някакви мнения, само че него го нямаше и всички тези каузи буксуваха “ , разяснява тя.

Според нея има поредност от събития , които официално може да се свържат и със случилото се към промяната на Иван Гешев. През това време Петров е направил страница във Фейсбук и е почнал да взе участие интензивно в политическия живот след миналите предварителни парламентарни избори, както около атентата против Гешев. Същевременно дни след опита за нападение Божков стартира да дава сигнали, че би се завърнал и че се надява Иван Гешев да проговори „ за разкаялия се виновник и светеца “.

Очаква се да има пояснение през идните дни и Божков да внесе известна изясненост.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР