Васил Божков е водел живот, на който вероятно не могат

...
Васил Божков е водел живот, на който вероятно не могат
Коментари Харесай

Как Васил Божков купи Ролекса на Пол Нюман за 30 милиона лева!?

Васил Божков е водел живот, на който евентуално не могат да стъпят шейхът на Дубай, Бил Гейтс и Марк Зукърбърг, взети дружно. В хода на невижданите акции на Спецпрокуратурата против най-богатия българин, който бе задържан в Дубай, стана ясно, че две от компаниите му са ощетили страната с над 210 млн. лв..

Прелюбопитни детайлности за лайфстайла на Божков са оповестени в блога "Vasilbojkov.co.uk ". Като създател на електронния вестник е посочена Илияна Иванова - публицист и историк с бакалавърска степен по археология и магистърска степен по антична история и тракийски проучвания. Посочва се още, че главният й фокус е една от най-завладяващите частни сбирки от тракийски артефакти - тази на филантропа и колекционер Васил Божков. Блогът съдържа публикации за съкровищата му, само че всред тях попадат и такива, описващи извънредно детайлно първокласния живот, който е водел хазартният необут.

Близки и далечни екзотични дестинации - Монако, Сен Тропе, Куршевел, Миконос, Филипините, яхти, частни самолети, коли и часовници за милиони евро... Сред всичко това е прекарвал дните си предприемачът. Яхтите са били обичано място на Божков за релакс. Особено обичал да пуска котвата на персоналното си първокласно корабче край гръцкия остров Миконос.

Именно там, в края на юли 2016 година задържаният в Дубай предприемач провежда чутовно празненство в чест на 60-я си празник. За 4-дневното празненство с частни самолети на острова идват от България най-близките другари на юбиляря, от целия свят се стичат и бизнес сътрудници. "Черешката на тортата " на милионерското сборище е самата Никол Шерцингер. Хонорарът й остава в загадка, само че съгласно информация на в. "Сън ", 4 години по-рано рано някогашната на Григор Димитров е ощавила дубайски шейхове с 1 милион $ за 45-минутно присъединяване.

Освен Миконос, другатата обичана дестинация, е бил зимният курорт на милионерите - Куршевел. В удостоверение на изнесеното в гореспоменатия блок е и видеото, което ПИК сподели преди дни - от празненство, с което туристическата верига "Мезон Турние " е чествала своята седемдесета годишнина през март 2018 година ВИП-гост на събитието, на което за заниманието на присъстващите са отговаряли десетки манекенки и полуголи танцьорки, е бил и Божков. В Куршевел милиардерът обичал да се кисне в откритите басеини на "Aquamotion " - най-големия европейски планински воден парк.

Азия също е привличала хазартния необут. Често посещавал екзотичния остров Боракай на Филипините, прочут по целия свят с красивите си бели плажове и плевел нощен живот. Обикалял крайбрежията й на борда на една и съща яхта, по тази причина локалните спекулират, че не и изключено да е нейн притежател.

Разбира се, Божков е пътувал постоянно и до Монако и Сен Тропе. На Френската Ривиера, към този момент някогашният притежател на "Национална лотария ", е посещавал "Вила Ефруси де Ротшилд " (на фотографията долу - б.р.), твърди още авторката на блога. Вилата се намира в селцето Сен Жан Кап Фера - притегателно място за милионери от целия свят, като любопитното е, че е издигната от баронеса Беатрис де Ротшилд от известното френско банково семейство.

Васил Божков обичал да харчи парите си и за скъпи часовници, а в сбирката си имал машинки, измерващи времето, за 25 милиона евро. Най-скъпият му часовник бил елегантен "Ролекс Дейтона " за 13.5 млн. паунда, който е бил владеене на Пол Нюман, написа в блога. И в този момент внимание! Справка на ПИК в Интернет сподели, че въпросният ръчен часовник на американския артист бе разигран на търг в Ню Йорк през октомври 2017 година Новият притежател на часовника е неизвестен покупател, който го придобива след едвам 12-минутно наддаване с оферта по телефона, отбелязва аукционната къща, профилирана в търговете за часовници. Офертата е рекордна - 17.8 млн. $ или изражението в американската валута на 13.5 млн. паунд!!!

Възможно ли е в действителност Васил Божков да е анонимният предприемач, спечелил наддаването за неповторимия часовник на Нюман?!?

За никого не е загадка, че хазартният необут има и лична авиация, като един от самолетите му LZ-VBE, с който най-вероятно е стигнал до Дубай, сега се намира на летище в Атина, където кацна преди шест дни след полет от дубайския аеродрум "Ал Мактум ".

Естествено, лайфстайлът на новия клиен на Прокуратурата не може и без първокласни коли и то не един и два... Преди дни проверяващите иззеха 5 автомобила - бронирана лимузина и 4 джипа на БМВ, както и брониран "Мерцедес Майбах ", с който се появи за пръв път през 2018 година Петметровата лимузина и преизведена по този начин, че да издържи даже офанзива с гранатомет, а купето разполага със запаз от въздух за шест часа при химическа офанзива.

Сред "ареста " на "Майбаха " бе тиражирана сумата от 1 млн. евро., само че в една от публикациите в хвалебствения блог, отдаден на бизнеса, житието и битието на Васил Божков, това е най-скъпият автомобил на немската компания, създаван в миналото и цената му възлиза на 2 милиона паунда. Или 4.6 милиона лв.!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР