Васил Асенов и Надя Новоселска са бивши щатни актьори по

...
Васил Асенов и Надя Новоселска са бивши щатни актьори по
Коментари Харесай

Актьор за директора на Народния театър: Малка душа, изключително посредствен и злопаметен

Васил Асенов и Надя Новоселска са някогашни щатни артисти по времето, когато Васил Василев (настоящ шеф на Народен спектакъл “Иван Вазов ” бел.ред.) е бил главнокомандващ на Драматично-кукления спектакъл „ Иван Радоев “ в град Плевен. Василев обаче ги принудил със закани да изоставен по взаимно единодушие. Те подписали и оттова нататък животът им потеглил в друга посока - на обезсърчение и битка.

Пред ФрогНюз актьорите насочиха мощно обръщение към Васил Василев.  “Знаете ли за какво в нашата работа артистите се пропиват, протягат ръка си, взимат опиати?  Защото постоянно биват смазани от безпътицата, от неналичието на вяра. Това, което направи Васил Василев с мен и доста други хора е това, което се назовава морално закононарушение в нашата специалност. Аз много време не излязох от у дома. Казах му, че нямам другарка, няма дете, нямам семейство, единственото, което имам и в което имам вяра, това е театъра. ”, сподели артистът Васил Асенов.

“Никога няма да не помни реакцията на непосредствения човек от това, което аз споделих. Има няколко неща, които актьор на актьор и театрал на театрал не трябва да прави. Това е един извънредно несъвършен човек, също така е и доста отмъстителен, той е една дребна душа. И в случай че прочете или чуе моите думи, ще се сети, че някъде обратно във времето е имало миг, с който е бил свиреп неправдив и е разрушил едни неща в един човек. Той ще запомни, че не всичко остава някъде там и се маха. Сашо не е единствен, има още доста други ”, добави Асенов.  

Актьорът показа, че Василев му споделил, че в случай че не подпише документите за овакантяване по взаимно единодушие, ще бъде уволнен дисциплинарно. Причината - 3 дни отсъствие на работа. 

“Всичко беше изфабрикувано по много омерзителен метод. Човекът с достолепие и морал би пристигнал при вас и би ви споделил: “Виж какво, не те одобрявам, не си моята кръвна група актьор, да се разделим по живо по крепко ”.  В този случай аз не бих реагирал отрицателно, в противен случай дори бих му стиснал ръката. Но да ме тормозиш повече от година, две и най-после да изфабрикуваш сходно нещо, тъй като не ти давам мотив да ме махнеш, това остава без коментар ”, споделя Васил Асенов.

“Ситуацията, в която аз попаднах като един 30-годишен човек, който 5г.-6г. е работил в театъра, е обърканост, чудех накъде да поема. Едно такова деяние в нашата специалност предопределя ориси. Може да си кажеш, изоставям тази специалност, оттук насетне ставам плочкаджия. Можеш да продължиш да се бориш и да си кажеш, че ще търсиш реализация в различен спектакъл. ”

“Не знам дали си давате сметка, само че един подобен театрален  шеф, без значение дали е в Плевен, или Ловеч, той предопределя ориси - креативен, на спектакли, на режисьори, на актьори и чисто човешки. Един подобен пост би трябвало да се заема от човек, който има принадлежност към тази специалност, не да бъде служител. Василев е човек, който без значение дали ще бъде в Народния спектакъл или ще реди паветата, ще прави маркетинг, за него няма значение. “

“Всичко, което ви споделям не е, тъй като желая да се направи нещо за мен, аз мога да направя задоволително за себе си. Искам да ви кажа, че безкруполността, с която можеш да предрешиш една човешка орис е потресаваща в неговия случай. Има и по-страшни неща, които знам, че е правил, само че не желая да приказвам от името на други сътрудници, мога да приказвам единствено за това, което на мен ми се е случило ”, сподели Асенов. 
“Истинският театрал знае, че има неща, които не би трябвало да бъдат осъществявани и той не си разрешава да ги прави, не поради другите, а тъй като няма да бъде театрал в личните си очи. Има една приказка: “Човекът на изкуството е по-малко евентуално да стане лукавец, най-малкото тъй като знае, че е некрасиво ”. Този човек не носи безусловно никакъв спектакъл в себе си. ”, безапелационен е той.

“Радваме се, че в последна сметка се случва всичко това със Сашо, (наричам го по този начин, тъй като е театрал). Във времето доста от нас си споделяха: “Как може един подобен човек като Василев да прогресира толкоз доста време? ”.  “Той се обкръжава от едни хора, които му придават значителност и се усеща важен. Чудехме по кое време този човек в последна сметка ще крушира. Той към този момент крушира! Аз знам, че е паднал, просто още не го знае. Васил Василев беше съборен с един елементарен флумастер от 50 стотинки. ”

“Големият театрал и създател може да го направи с флумастер, не със записи и конференции, с медии, които ще те обслужват. В последна сметка Сашо го събори с един флумастер ”, акцентира Васил Асенов.

“Аз допускам, че в диалог на четири очи, Сашо е прозрял какво безличие е Василев. Съжалявам, не съм очаквал, че ще стана на толкоз години и ще категоризирам някого, само че Сашо е прозрял против какво страшилище се е изправил, какъв шеф и какъв конкурент е. Просто знам каква е неговата непоносимост към малодушието и комплексарщината. Сашо и Васил са като олиото и водата, те не се смесват. Единият е едната прекаленост на тази специалност, другият е другата. ”

Докато Василев бил шеф на Плевенския спектакъл " Иван Радоев ", тя била заплашвана, че в случай че не подпише документ за овакантяване по взаимно единодушие, няма да види сцена до края на живота си. “След като детето ми навърши 3 години и половина, извика ме и ми сподели, че има ужасно предложение за мен. Разгледал е програмата и не може да ме разпредели в идващите пет години в нито едно зрелище, приказвал е с доста режисьори и те са отказали да работят с мен, което е цялостна неистина. И страхотното му предложение беше да подпишем документ за овакантяване по взаимно единодушие. Аз не желаех да го направя и той ме заплаши, че в случай че не подпиша този документ, няма да видя сцена до края на живота си ", сподели Новоселска, която сега не работи като актриса. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР