Вашите служители изглеждат заети, но напредъкът по последните проекти е

...
Вашите служители изглеждат заети, но напредъкът по последните проекти е
Коментари Харесай

Театърът на продуктивността

Вашите чиновници наподобяват заети, само че напредъкът по последните планове е най-малък или въобще липсва. Звучи ли ви познато? Въпреки че актуалната икономическа среда може да окаже мощно отрицателно въздействие върху успеваемостта на екипите, съществува и опцията някои техни членове да вземат участие в „ спектакъл на продуктивността “.

Под спектакъл на продуктивността се има поради онази обстановка, в която чиновниците дават приоритет на „ перформативна работа “ пред значимите задания. Те са погълнати от натоварваща, само че не изключително значима работа. Те живеят в електронната си поща и се стараят да дават отговор допустимо най-бързо на всички известия, даже когато няма потребност от неотложен отговор. Те вървят на срещи, на които наличието им не е нужно и непрекъснато е връщат към към този момент свършена работа, търсейки дефекти, които да изгладят.

За страдание, този феномен е доста по-често срещан, в сравнение с си мислите. В изследване измежду 1000 основани в Съединени американски щати чиновници на цялостен работен ден от доставчика на разбори Visier, 83% признават, че са прибягвали до най-малко един от тези видове спектакъл на продуктивността, а 43% споделят, че отделят най-малко 10 часа седмично на сходна перформативна работа. Може би в известна степен изненадващо е, че този % се резервира на постоянни равнища при чиновниците, работещи от разстояние или на база хибриден модел на работа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР