Вашите помощи не са милостиня, каза Володимир Зеленски. Те са

...
Вашите помощи не са милостиня, каза Володимир Зеленски. Те са
Коментари Харесай

Байдън: Борбата на Украйна е част от нещо много по-голямо


" Вашите помощи не са лепта ", сподели Володимир Зеленски. " Те са инвестиция в световната сигурност и народна власт и Украйна ще ги употребява най-отговорно. " Джо Байдън увери, че Съединени американски щати ще продължат да поддържат Украйна.

Зеленски и Байдън в Белия дом

Посещението на украинския президент в Съединени американски щати се очакваше с неспокойствие. Володимир Зеленски не беше напускал страната си от началото на войната, която бе стартирана от Русия на 24 февруари 2022.

Американският президент Джо Байдън посрещна Зеленски в Белия дом. Байдън даде обещание на Украйна нова военна помощ в размер на 1,85 милиарда щатски $ - в това число система за противовъздушна защита " Пейтриът ", за която украинският президент упорства от месеци. " Пейтриът " може да отблъсква самолети или ракети и от по-голямо разстояние. Смята се, че е евентуално украинските бойци да бъдат подготвени в потреблението на системата в американския боен полигон в Графенвьор, Бавария.

" Борбата на Украйна е част от нещо доста по-голямо "

След диалозите си двамата дадоха взаимна конференция. В нея Байдън акцентира, че битката на Украйна против съветските агресори е " част от нещо доста по-голямо ". " Ако останем безучастни и следим такива очевидни офанзиви против свободата и демокрацията и главните правила на суверенитета и териториалната целокупност, това сигурно ще има по-лоши последствия за света ". Нападението против свободата на Украйна е и нахлуване против нашата независимост, сподели още той. Байдън акцентира, че не се тормози за сплотеността на Запада в поддръжка на Украйна, тъй като в никакъв случай не е виждал НАТО и Европейски Съюз толкоз обединени, колкото в този момент на фона на тази война.

Според американския президент, Зеленски самичък би трябвало и може да реши по кое време да организира мирни договаряния с Русия. Когато Зеленски има подготвеност да договаря с Кремъл, " ще пожъне триумф, тъй като ще е спечелил на бойното поле ", съобщи Байдън на взаимната им конференция. Той добави, че Украйна се стреми към обективен мир и по тази причина безусловната военна поддръжка за Киев е неизбежна. Американският президент акцентира, че Владимир Путин няма желание да постави завършек на тази жестока война. " Съединени американски щати ще продължат да поддържат Украйна - толкоз дълго, колкото е належащо ".

" Помощта на Съединени американски щати е инвестиция в световната сигурност "

След диалозите и взаимната конференция в Белия дом Володимир Зеленски държа тирада пред членовете на Конгреса. Тя продължи към половин час и неведнъж беше прекъсвана от овации.

Въпреки всички неволи и апокалиптични сюжети, Украйна не се е предала, акцентира Зеленски. " Украйна е жива и здрава. " Украинският президент благодари сърдечно на Съединени американски щати за поддръжката, която оказват на Украйна в тази война. " Вашите помощи не са лепта ", акцентира той. " Те са инвестиция в световната сигурност и народна власт и Украйна ще ги употребява най-отговорно. "

 
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР