Вашингтонската институция настоява за стимули за наемане на работа на

...
Вашингтонската институция настоява за стимули за наемане на работа на
Коментари Харесай

МВФ Разликата в доходите между поколенията силно се увеличава в Европа

Вашингтонската институция упорства за тласъци за наемане на работа на младежи

Разликата в приходите сред поколенията в Европа мощно се е нараснала във щета на младите и по въпроса няма съответна политика. " Едно цяло потомство няма да може в никакъв случай да се възвърне " - такива са мрачните умозаключение на Международния валутен фонд (МВФ). Той се базира на изследване, чиито резултати бяха оповестени през днешния ден, съобщи БВТ.
От 2007 година междинният дисбаланс в приходите в Европейски Съюз е останал релативно постоянен. При разбор на данните обаче МВФ установи, че тази привидна непоклатимост идва от две противоположни трендове: приходите на младежите на възраст 18 - 24 години, които са се върнали на нивото си преди международната рецесия, са стагнирали.
В същото време приходите на хората на 65 години и повече са се нараснали с 10% - с помощта на положителните и постоянни пенсии.
" За да се понижи рискът младите да станат небогати и да страдат от стесняване на приходите доживотно, най-важното е да се облекчи включването им на трудовия пазар ", разясняват специалистите на МВФ.
Вашингтонската институция упорства за тласъци за наемане на работа на младежи, включващи понижаване на обществените вноски и данъчни заеми за хората с най-ниски приходи.
" Едно по-добро консолидиране на младите на пазара на труда изисква възстановяване и адаптиране на техните умения и знания ", добавя Фондът.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР