Вашингтон. Заместник-министърът на външните работи и национален координатор за борбата

...
Вашингтон. Заместник-министърът на външните работи и национален координатор за борбата
Коментари Харесай

Зам.-министър Георг Георгиев обсъди борбата с антисемитизма с представители на еврейски организации в САЩ

Вашингтон. Заместник-министърът на външните работи и народен координатор за битката с антисемитизма Георг Георгиев се срещна във Вашингтон с Томас Яздегерди, специфичен делегат на Държавния департамент по въпросите на Холокоста. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи .
Двамата разискаха ограниченията за противопоставяне на възходящия антисемитизъм в международен проект, значимостта от проучване и възпоменаване на историята на Холокоста. Дискутирана бе и ролята на България за спасяването на българските евреи по време на Холокоста.
Томас Яздегерди поздрави страната ни за приемането ѝ за пълновръстен член на Международния алианс за възпоменание на Холокоста (МАВХ).
Заместник-министър Георгиев съобщи, че българското държавно управление има корав ангажимент за противопоставяне на всевъзможни прояви с антисемитски темперамент. „ България ще продължи да работи в границите на интернационалните организации и в съдействие със своите сътрудници от интернационалната общественост за спазването на правата на индивида, битка с насилието и разпространяване на културата на мира “, добави Георг Георгиев.
Заместник-министър Георгиев се срещна и с представители на водещи американски еврейски организации. Той ги срещна с ограниченията на България за противопоставяне на антисемитизма, ксенофобията и езика на ненавист и напъните, свързани с проучване и възпоменание на Холокоста. „ Българското общество е извънредно толерантно, а страната ни е с потвърден модел на етническа и религиозна приемливост. България ще продължи да бъде в „ първите редици “ на битката против тероризма и всички прояви на назадничавост, ксенофобия, екстремизъм и ненавист “, съобщи Георг Георгиев.
Представителите на еврейските организации показаха висока оценка от ползотворния разговор с българското държавно управление, който способства за задълбочаване на българо-американското стратегическо партньорство и за практическото съдействие на България със Съединени американски щати и Израел.
„ България е модел за подражателство за метода, по който на практика ползва признатата от МАВХ работна формулировка за антисемитизъм. Високо оценяване мощната ангажираност на българските управляващи за битка с всички модерни форми на дискриминация “, показаха домакините.
В полемиката участваха представители на Американския еврейски комитет, Б’най Б‘рит, Лигата против поругаването, Националната коалиция в поддръжка на евразийското еврейство и Световния еврейски конгрес.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР