Вашингтон в близко време“ има намерение да разположи в Европа

...
Вашингтон в близко време“ има намерение да разположи в Европа
Коментари Харесай

САЩ изпращат в Европа изтребители от пето поколение срещу „активизиращата се Русия“

Вашингтон „ в близко време “ има желание да разположи в Европа група многоцелеви изтребители от пето потомство F-22 Raptor. Тази мярка, както обявиха от Пентагона, има за цел да поддържа европейските съдружници на Съединени американски щати в НАТО, обезпокоени от дейностите на „ активизиращата се Русия “, написа „ Коммерсант “, представен от " Фокус ". От отбранителното ведомство на Съединени американски щати не прецизираха, по кое време, в какво количество, и в кои точно страни ще бъдат ситуирани изтребителите. Въпреки това шеф щаба на американските Военновъздушни сили военачалник Марк Уелш съобщи, че при положение на спор F-22 ще поразяват „ каквито и да е “ съветски цели.

В Москва са уверени, че Съединени американски щати имат желание „ оптимално да употребяват украинската рецесия, с цел да усилят своето военно наличие и политическо въздействие в Източна Европа “.

Многоцелевите изтребители от пето потомство F-22 Raptor са създадени взаимно от корпорациите Lockheed Martin, Boeing и General Dynamics. В момента самолетите от този вид се употребяват в акцията на американските военни против бойците на групировката „ Ислямска страна “ в Ирак и Сирия.

Те също по този начин нееднократно са взели участие в учения в Япония и Южна Корея, за което са употребили базите американските авиобази в тези страни. Но непрекъснато Raptor са основани единствено на територия на Съединени американски щати, като тяхната най-близка до Русия база – Елмендорф – се намира в Аляска. Оттук F-22 неведнъж са вдигани, с цел да прихващат съветските стратегически бомбардировачи Ту-95МС, приближаващи американските граници при подготвителните полети.

Всичко са създадени към 190 „ Раптори “, като сега се употребяват, по разнообразни данни, от 177 до 185 машини. През 2011 година тяхното произвеждане бе прекратено поради високата им стойност.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР