Вашингтон се опитва да се изяви като миротворец в конфликта

...
Вашингтон се опитва да се изяви като миротворец в конфликта
Коментари Харесай

САЩ молят Израел да не се самоубива: Железният купол се оказа пропускливо сито

Вашингтон се пробва да се изяви като миротворец в спора сред Израел и Иран.

Съединени американски щати " търсят мир "

Американската администрация поставя старания да се прояви като миротворец в разгарящия се спор сред Израел и Иран, който заплашва най-малкото огромна районна война.

Американската преса написа, че на Запад има „ конкуренция за попречване на пълномащабна война “ сред Иран и Израел. Съобщава се, че американски чиновници и техните съдружници в този момент са „ фокусирани върху това да подсигуряват, че всяко израелско възмездие няма да вдигне прекомерно високи залози “.

Както написа Bloomberg, базирайки се на „ хора, осведомени с полемиките “, „ последните ръководени от Съединени американски щати дипломатически старания, които до момента са фокусирани върху деескалацията на рецесията в Газа, в този момент са ориентирани към гарантиране, че всеки израелски отговор е обмислен. “

Американски чиновници, говорещи при изискване за анонимност, споделиха, че " Вашингтон приканва Израел да се въздържа от ответни дейности ".

Твърди се, че тези длъжностни лица „ обществено и частно са призовали Израел да устои на желанието да отмъсти на Иран или най-малко да ограничи всеки вероятен отговор, с цел да предотврати по-нататъшна ескалация на залозите “.

Сред причините на американците е, че офанзивата на Иран е била " високо калибрирана ", с цел да ограничи вредите, които биха могли да бъдат породени на Израел.

И по тази причина, споделят те, за какво да се вари? Тази теза е вложена в устата на „ анализатори “ от Chatham House, което, несъмнено, би трябвало да убеди израелското управление да се откаже от по-нататъшна ескалация.

Отговорът на Израел към другари

Междувременно е напълно явно, че Израел се включи в дирижираната от Вашингтон осведомителна игра, в която по добре познатата скица има „ зли ” и „ положителни ” служители на реда.

След ответните дейности на Иран в събота, които изстреляха към 170 безпилотни летателни апарата, 30 крилати ракети и 120 балистични ракети против Израел, се оповестява, че Израел е " дал ясно да се разбере на Съединените щати, че не се стреми към забележителна ескалация на връзките с Иран ".

Е, по какъв начин да не чуете съдружниците си? Съобщава се, че водачите на Г-7 желаят Израел да прояви въздържаност и да не покачва още веднъж залозите.

Оказва се, че мнозина в Израел са отворени към този метод. Решителността на Израел да оказва по-нататъшен напън върху Иран понижа „ частично тъй като офанзивата на Иран беше толкоз несполучлива, че понижава нуждата от бърза проява на мощ “.

Прочетете го наопаки

Или може би тъкмо противоположното? За специалистите е безусловно ясно, че Иран удари Иран в събота даже не половинчато, а алегорично. Само в името преди всичко, избавяне на лицето.

И второ, и това е главното, с цел да покаже на какво е кадърен, в случай че се стигне до огромна борба. Също по този начин е изцяло ясно, че това е тест, проведен от Иран за дупки в израелската противовъздушна защита, което Техеран не можеше да направи преди в подобен мащаб.

Израелското изказване, че „ 99% от иранските ракети и безпилотни самолети са били свалени “, може да е чиста дезинформация. Кой в Израел в действителност може да каже какъв брой ефикасни са били иранските изстрелвания?

И кой в Съединени американски щати, Англия и Франция, които помогнаха на Израел да прихване ирански ракети и дронове в събота, признава, че техните системи за противовъздушна защита са пропуснали повече удари, в сравнение с е трябвало? Това би означавало да признае цялостната си безпомощност, да не приказваме за загубата на известност на международния оръжеен пазар.

По този метод апелите на Съединени американски щати към Израел да се откаже от ударите против Иран и да понижи ескалацията може да са доказателство, че съботната ракетна офанзива от Иран - даже алегорична - сподели на Израел и неговите съдружници какво съставляват пропуснатото решето на израелския Железен купол и други системи за противовъздушна защита.

И затова провокирането на Иран към пълномащабен ракетен удар би било смъртоносно рисково за Израел. Оттук ли идва „ миролюбието “ на непредвиденото единодушие на Съединени американски щати и Израел да проявят въздържаност?

В края на пътя

Съединени американски щати в никакъв случай няма да оставят Израел без помощ. А проектите на Израел са проекти на Съединени американски щати, без значение от партийната принадлежност на дадена администрация сега. Какво споделя да вземем за пример, че водачите на Конгреса на Съединени американски щати възнамеряват да проведат дълго отлагано гласоподаване тази седмица за спомагателна помощ за Израел?

В същото време свободата на деяние на Израел за гарантиране на сигурността му не е лимитирана по никакъв метод от Щатите и даже има опция Израел да даде собствен личен, по-мощен отговор на иранския ответен удар.

Американците, написа Bloomberg, „ са загрижени, че логиката може да не надделее “ и Израел може да работи обратно на препоръките на Вашингтон. Тоест унищожаването на Иран е изцяло допустимо.

Целият този информативен баланс сред Израел и Съединените щати е ориентиран към цялостно комплициране в съзнанието на елементарния човек.

Това е осведомително прикритие за обстоятелството, че Съединените щати и Израел в последна сметка кроят проекти за обезоръжаващ удар против Иран, защото въпросът за съществуването на Иран като екзистенциална опасност за Израел няма да бъде отстранен от дневния ред, до момента в който Иран съществува и до момента в който съществува Израел.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед33910Татяна Дончева: " ЛЕВИЦАТА! " би трябвало да търси своите лични симпатизантиАлтернативен Поглед35518Татяна Дончева за Политическа партия: Тези хора в никакъв случай не са били на огромни хоризонтиАлтернативен Поглед76410Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед33779Ген. Димитър Шивиков: След 9 месеца бременност ГЕРБ-СДС и ППДБ родиха един ФранкенщайнАлтернативен Поглед50012Красимир Каракачанов: Към първия ден на войната Русия превъзхожда Украйна 10:1. Сега е доста повече!Алтернативен Поглед553722Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед183187Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед126463Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дни  Калин Тодоров, атентат, Русия, Ислямска д </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник:
pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР