Тръмп ще пропусне републиканския дебат, интервю с бившия водещ на Fox Карлсън -NYT

...
ВАШИНГТОН (Ройтерс) - Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп планира
Коментари Харесай

ВАШИНГТОН (Ройтерс) - Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп планира да пропусне първия републикански първичен дебат следващата седмица и вместо това да седне за онлайн интервю с бившия Водещият на Fox News Тъкър Карлсън, съобщи New York Times, цитирайки хора, информирани по въпроса.

Тръмп от месеци предполагаше, че вероятно ще пропусне дебата в сряда вечерта в Милуоки, Уисконсин, с аргумента, че не е така има смисъл да даде възможност на другите да го атакуват, като се има предвид значителната му преднина сред републиканците в националните проучвания.

Тръмп също критикува Fox, който е домакин на дебата, заради неотдавнашното отразяване на него.

Отсъствието на Тръмп може да означава, че губернаторът на Флорида Рон ДеСантис, който е на второ място в анкетите, ще стане център на атаки от други кандидати, които искат да се позиционират като основна алтернатива на бившия президент.

Кампания на Тръмп Говорителят Стивън Чеунг каза, че нищо не е потвърдено относно плановете за дебат на кандидата, без да дава повече подробности.

Представители на Fox, които се разделиха по-рано тази година с Карлсън, и Републиканският национален комитет не можаха да бъдат открити веднага за коментар. Карлсън, който сега създава собствена медийна компания, също не можа да бъде достигнат.

В последното проучване на Reuters/Ipsos, публикувано този месец, Тръмп държи 47% от гласовете на републиканците в национален мащаб, като ДеСантис губи шест процентни пункта от юли до едва 13%. Нито един от другите кандидати, които трябва да присъстват на дебата, не е надхвърлил едноцифрения брой.

Съперниците на Тръмп за републиканската президентска номинация преди изборите през 2024 г. ще се съберат на дебата, за да рекламират своите кандидатури, но засега само няколко агресивно критикуваха Тръмп въпреки нарастващите му правни проблеми.

Тръмп има краен срок до 25 август да се предаде доброволно в окръг Фултън, Джорджия, след като тази седмица беше обвинен в четвърто наказателно обвинение за предполагаема схема възнамеряваше да обърне загубата си на изборите през 2020 г. от демократа Джо Байдън.

Повечето самоопределящи се републиканци, анкетирани през юни, казаха, че виждат политика зад обвиненията срещу Тръмп до този момент.

Тръмп също е изправен пред две федерални обвинения за боравене с класифицирани документи след напускане на поста през януари 2021 г. и за предполагаемата му роля в опитите да отмени загубата си на избори. Той също така е изправен пред обвинения в Ню Йорк за предполагаеми тайни плащания на порнографска филмова звезда преди изборите през 2016 г.

(Репортаж от Нейтън Лейн; Сценарист от Сюзън Хеви; Монтаж от Исмаил Шакил и Алистър Бел)< /p> Вижте коментарите

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР