Вашингтон продължава да предупреждава Турция за негативните последици от закупуването

...
Вашингтон продължава да предупреждава Турция за негативните последици от закупуването
Коментари Харесай

Вашингтон с предупреждение към Турция

Вашингтон продължава да предизвестява Турция за отрицателните последствия от закупуването на С-400 от Руската федерация, което опонира на отговорностите на Анкара като член на НАТО, съобщи представителят на Държавния департамент Нед Прайс, написа БГНЕС. " Руските С-400 са несъвместими с оборудването на НАТО, те заплашват сигурността на технологиите на НАТО, не дават отговор на отговорностите на Турция като член на НАТО. Предупредихме и продължаваме да предизвестяваме Турция да не приема тази система за противоракетна защита ", сподели Прайс.
Той съобщи, че е значим член на НАТО , тъй че е значимо самата страна да разбере несъответствието сред притежаването на С-400 и отговорностите й в границите на алианса. " (Президентът на Съединени американски щати Джо) Байдън ще има опцията да се види с турския си сътрудник ", напомни Прайс. Русия и Турция подписаха контракт за закупуване на С-400 през 2017 година, доставките на системи за Противовъздушна отбрана на турската страна бяха осъществени през лятото и есента на 2019 година Сделката провокира рецесия в връзките на Турция със Съединени американски щати - Вашингтон заплаши да забави или даже да анулира продажбата на най-новите изтребители F-35 за Турция.
 Турция ще поръча още С-400, сигурни са в Русия Турция ще поръча още С-400, сигурни са в Русия
Турция най-вероятно ще се съгласи с Русия да закупи още една партида от зенитно-ракетния комплекс С-400 " Триумф ". Това заяви за " Русия...
Анкара обаче няма да се откаже от С-400. Освен това, в края на април турският външен министър Мевлют Чавушоглу разгласи, че турската страна продължава договарянията с Русия за закупуването на втора партида С-400.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР