Вашингтон призова Техеран незабавно да освободи гръцкия петролен танкер Св.

...
Вашингтон призова Техеран незабавно да освободи гръцкия петролен танкер Св.
Коментари Харесай

САЩ призоваха Иран да освободи незабавно пленения танкер Св. Никола

Вашингтон прикани Техеран неотложно да освободи гръцкия петролен танкер " Св. Никола ", който бе арестуван през вчерашния ден в Оманския залив от иранските военноморски сили по предписание на правосъдните управляващи на Ислямската република, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Иранското държавно управление би трябвало неотложно да освободи кораба и екипажа му ", съобщи заместник- представителят на американския Държавен департамент Ведант Пател.

" Това нелегално завладяване на търговски кораб просто е следващият акт на Иран или е позволен от Иран, който има за цел на наруши на интернационалната търговия ", добави Пател.

Заместник-говорителят на Държавния департамент акцентира, че Вашингтон ще продължи да се опълчва на " тревожното и дестабилизиращо държание на Иран ".

По-рано през вчерашния ден иранската новинарска организация ИРНА заяви, че военноморските сили на страната са задържали петролен танкер в Ормузкия пролив по разпореждане на правосъдните управляващи по отношение на обвиняване в кражба на ирански нефт, отбелязва ДПА.

Миналата година корабът " Свети Никола " стана център на спор сред Вашингтон и Техеран, откакто бе арестуван от Съединени американски щати в границите на интервенция за използване на наказания. По това време " Свети Никола " плаваше под името " Суец Раджан ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР