Вашингтон. През втория ден от годишната конференция на Американо-израелския комитет

...
Вашингтон. През втория ден от годишната конференция на Американо-израелския комитет
Коментари Харесай

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов проведе работни срещи във Вашингтон

Вашингтон. През втория ден от годишната конференция на Американо-израелския комитет за публични връзки, в която взе участие и ръководителят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, изявления направиха вицепрезидентът на Съединени американски щати Майкъл Пенс, държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео, голям брой конгресмени и сенатори. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Всички те се сплотиха към концепцията, че сигурността в Близкия Изток е неразривно обвързвана със сигурността на Държавата Израел. Вицепрезидентът Пенс оповести, че по-рано в днешния ден президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е подписал заповед, с която признава суверенното право на Израел над Голанските възвишения. Също по този начин вицепрезидентът заявява безспорната поддръжка на Съединени американски щати за еврейската страна. Държавният секретар Помпео дефинира днешния ден като исторически в двустранните връзки, само че и показа своята паника за “все по-нарастващите прояви на антисемитизъм в Близкия Изток и светът като цяло ”. Помпео беше безапелационен, че на тези прояви следва да се дава съдбоносен отпор от всички хора по света, с цел да не се допусне трагично преповтаряне на исторически неточности от предишния век.
В рамките на конференцията Цветан Цветанов се срещна с премиера на Румъния Виорика Дънчила. Цветанов съобщи поздрави от премиера Бойко Борисов и приветства Румъния за сполучливото Европредседателство. Двете страни показаха удовлетворение, че поставеното от България начало за одобряване на Западните Балкани като приоритет за Европейски Съюз е било продължено от австрийското председателството, а сега намира поддръжка и в румънското председателство. Това, единствено по себе си подсигурява последователност и добра вероятност пред страните от района.
Цветан Цветанов се срещна и с водача на болшинството в Камарата на представителите на американския Конгрес - Стени Хойър. Двамата разискаха дневния ред на двустранните връзки, както и опциите за задълбочаване на парламентарното съдействие. Цветанов насочи покана към конгресмен Хойър да посети България през 2019-2020 година
В рамките на работната стратегия се организира среща и с Дан Мариашин, вицепрезидент на Б`най Б`рит - една от най-старите и авторитетни еврейски организации в Съединени американски щати. Мариашин изрази специфична признателност към Цветан Цветанов за поетата политическа отговорност при оповестението на съпричастността на Хизбула към терористичния акт в Бургас през 2012 година Двамата разискаха разнообразни аспекти на битката с антисемитизма, като Цветанов го срещна с концепцията Шествието на толерантността и единението, извършено за първи път през т.г. в София, да се трансформира в обичайно годишно събитие.
По-късно денем Цветан Цветанов се срещна и със сенатора от Оклахома Джеймс Ланкфорд, с който ги свързва дългогодишно партньорство по линия на присъединяване в Националните молитвени закуски. Цветанов срещна сенатор Ланкфорд с неотдавна извършената Регионална молитвена закуска в Косово. Двете страни се сплотиха към мнението, че това е прелестна самодейност, която следва да бъде разширена и в други страни от Югоизточна Европа. Беше разисквана опцията да се организира Регионална закуска още веднъж в България през 2020 година.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР