Вашингтон отново се опитва да се намеси в Афганистан и

...
Вашингтон отново се опитва да се намеси в Афганистан и
Коментари Харесай

Лавров: САЩ отново се меси в делата на Афганистан

Вашингтон още веднъж се пробва да се намеси в Афганистан и имаме солидни доказателства за това, съобщи съветският външен министър Сергей Лавров след срещата на Съвета на външните министри на държавите-членки на Шанхайската организация за съдействие (ШОС), представен от съветските държавни медии.


Лавров изрази вяра, че решението за активиране на групата ШОС-Афганистан ще бъде изпълнено. Във връзка с това той акцентира, че обстановката " в действителност изисква много незабавни ограничения ".

" Причината е, че американците още веднъж се пробват да се намесят в делата на Афганистан ", сподели той. " Има безапелационни доказателства, че американците поддържат терористичните групировки, останали на територията на Афганистан и противопоставящи се на талибаните (радикално придвижване, неразрешено в Русия). "

Също по този начин Лавров счита, че американците " не се отхвърлят от опитите си да внедрят още веднъж военната си инфраструктура в района към Афганистан и в Централна Азия ".

" Всички добре осъзнават най-сериозните рискове, с които са свързани тези опити ", добави съветският външен министър, като акцентира, че Русия ще им се " опълчи уверено ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР