Вашингтон, окръг Колумбия – Подкрепата за арабски американци за президента

...
Вашингтон, окръг Колумбия – Подкрепата за арабски американци за президента
Коментари Харесай

Война в Газа: Подкрепата за Байдън падна до 17 процента сред арабските американци

Вашингтон, окръг Колумбия – Подкрепата за арабски американци за президента на Съединените щати Джо Байдън падна до рекордно ниско равнище от 17 %, защото той продължава да поддържа израелската атака в Газа, съгласно ново изследване.

Проучването, оповестено във вторник от мозъчния концерн на Арабско-американския институт (AAI), сподели замайващ спад от 42 % в поддръжката измежду арабските американски общности от 2020 година, годината на изборите на Байдън.

Продължете да четете

лист от 3 детайла „ Ужасяващо “: Защо Байдън хвърли подозрение по отношение на броя на жертвите на палестинците? Байдън разисква „ ускорение “ на помощта за Газа в диалози с Нетаняху, ел- Провалът на Сиси Бърни Сандърс да поддържа примирието в Газа разочарова последователите на Съединени американски щати завършек на списъка

Анкетираните също по този начин преобладаващо споделиха, че имат отрицателно отношение към Байдън, като рейтингът му на утвърждение падна до 29%, което е 18% спад от април.

Джеймс Зогби, президент на AAI, разказа констатациите като „ трагични “.

„ Недоволството от президента Байдън в действителност е много доста “, сподели Зогби по време на виртуален брифинг. „ Числата му са рисково ниски, повече, в сравнение с в миналото съм виждал за претендент на Демократическата партия за президент. “

Проучването е извършено предходната седмица, като са интервюирани 500 респонденти от арабски генезис.

Новите данни съответстват с уговорката на Байдън за „ солидна и непоколебима поддръжка “ за Израел, до момента в който той продължава военната интервенция в Газа, която умъртви повече от 8500 палестинци от 7 октомври.

Демократичният президент на Съединени американски щати се кандидатира за преизбиране и макар че гласуването е чак през ноември идната година, доста палестински, арабски и мюсюлмански американски бранители дадоха обещание да не го поддържат поради позицията му по отношение на войната.

Suehaila Amen — арабско-американска активистка в Мичиган, щат, който е дом на огромна арабска общественост — сподели пред Ал Джазира по-рано тази седмица, че възходящият яд към президента евентуално ще се усети в урните през 2024 година

„ Свидетели сме на кръвопролитие, което се случва пред очите ни, като управлението на Съединени американски щати няма безусловно никакво разкайване или съчувствие или споделено възприятие за човещина за това, което се случва “, сподели Амен.

Съединени американски щати дават на Израел повече от 3,8 милиарда $ военно финансиране всяка година, само че от началото на войната Байдън даде обещание да даде на Израел спомагателна помощ, в това число боеприпаси и други оръжия. Този месец Белият дом също изиска 14 милиарда $ спомагателна помощ за Израел от Конгреса.

Освен това критиците споделиха, че администрацията на Байдън е отблъснала арабските американски гласоподаватели, като не загатва — или даже отхвърля — тежкото състояние на Палестина.

„ Това е война. Това е битка. Кърваво е. Това е грозно. И ще бъде комплицирано и почтени цивилни ще бъдат засегнати отсега нататък “, сподели предходната седмица представителят на Белия дом по националната сигурност Джон Кърби.

Байдън сложи под въпрос броя на палестинците, убити в спора, като сподели, че „ няма доверие в броя, който палестинците употребяват “. А службата му беше упрекната, че сплотява апелите за преустановяване на огъня с антисемитизъм.


Един образец пристигна в понеделник, когато прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер отговори на въпрос по отношение на „ анти-израелските “ демонстрации, като направи паралел със смъртоносния протест на расисти на бялата раса през 2017 година в Шарлотсвил, Вирджиния.

„ Това, което мога да кажа, е, че бяхме доста ясни за това: когато става дума за антисемитизъм, няма място “, сподели тя, без категорично да загатва митингите. „ Трябва да се уверим, че приказваме срещу това доста мощно и сме доста ясни за това. Спомнете си, когато президентът реши да се кандидатира за президент, това видя в Шарлотсвил през 2017 година “

От началото на войната в Газа други изследвания на публичното мнение също демонстрират неодобрение от метода, по който Байдън се оправя с рецесията.

Например, до момента в който Съединени американски щати твърдо се опълчиха на апелите за преустановяване на боевете, изследване на прогресивния мозъчен концерн Data for Progress сподели, че множеството гласоподаватели в Съединени американски щати – в това число голямото болшинство от демократите – поддържат поддръжката за преустановяване на огъня в Газа.

Като цяло 66 от интервюираните споделиха, че Съединени американски щати би трябвало да упорстват за преустановяване на огъня. Това включва 80 % от демократите, 57 % от самостоятелните и 56 % от републиканците. Това допитване включва 1329 евентуални гласоподаватели.

Миналата седмица изследване на Gallup също сподели, че утвърждението на Байдън е спаднало с 11 процентни пункта измежду гласоподавателите от личната му Демократическа партия.

Той мина от 86 % през септември до 75 % този месец. Общият рейтинг на утвърждение за работата на президента на Съединени американски щати е 37 %.

В изказване, обявяващо резултатите от изследването, Галъп означи войната в Газа като способствуващ фактор. „ Байдън се сблъска с рецензии от някои членове на своята партия, че се доближава прекалено много до Израел и не прави задоволително за палестинците “, се споделя в него.

Анализатори предизвестиха, че твърдата поддръжка на Байдън за Израел може да отблъсне прогресивните и млади гласоподаватели, което да навреди на възможностите му за преизбиране през 2024 година

Що се отнася до арабските американци, Зогби сподели във вторник, че палестинските права остават главен проблем за тях – нещо, което администрацията на Байдън наподобява не схваща.

„ Палестина остава раната в сърцето, която не зараства. То е толкоз прочувствено значимо за хората от арабски генезис, колкото Wounded Knee беше за индианците “, сподели той, имайки поради клането на коренното население в Южна Дакота през 1890 година

„ Това не може да се не помни. Това е знак на пострадване. И това е действително и хората реагират вътрешно на него. “

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР