Вашингтон. Ограниченията, които САЩ могат да наложат в рамките на

...
Вашингтон. Ограниченията, които САЩ могат да наложат в рамките на
Коментари Харесай

Държавният департамент: Санкциите срещу Русия целят да предотвратят продажбата на високотехнологично оръжие

Вашингтон. Ограниченията, които Съединени американски щати могат да наложат в границите на закона за усилване на санкционния режим против Русия, са ориентирани против продажбата на високотехнологично оръжие от страна на Москва. Това съобщи представител на Държавния департамент по време на брифинг, предава ТАСС .
Според неговите думи, тези наказания са „ нацелени срещу обилни финансови интервенции с лица от военния и разследващия бранш на съветското държавно управление, които включват продажбата на съветско високотехнологично оръжие по целия свят “.
Причината за сходна политика от страна на Съединени американски щати, съобщи дипломатът, е „ държанието на Русия “ в подтекста на украинската рецесия, а също по този начин и хипотетичните хакерски атаки на Москва срещу американски политически организации.
Отговаряйки на въпрос на кореспондента на ТАСС, представителят на американското външнополитическо ведомство е подчертал, че управляващите във Вашингтон могат да разширят глобите.
По-рано Държавният департамент разгласява лист с лица и организации, които са част от съветския военно-промишлен комплекс и разследващия бранш. В листата влизат концерните „ Калашников “ и „ Ижмаш “, корпорация „ МиГ “, компания „ Сухой “, „ Вертолети России “, а също така Федералната работа за сигурност (ФСБ), Службата за външно разузнаване и Главното ръководство на Генералания щаб на Въоръжените сили на Русия(бившето ГРУ). Целият лист включва 39 частни лица и компании.
Превод и редакция: Иван Христов

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР