Вашингтон/Лондон. По време на тестовете на противоспътниково оръжие Кремъл свали

...
Вашингтон/Лондон. По време на тестовете на противоспътниково оръжие Кремъл свали
Коментари Харесай

Американски експерт: Наближава голяма война между Русия и Украйна, защото Путин знае, че Байдън ще отстъпи

Вашингтон/Лондон. По време на тестванията на противоспътниково оръжие Кремъл смъкна сателит, като го взриви на 1500 парчета и принуди астронавтите на НАСА на МКС да се скрият в своите галактически кораби. Междувременно Русия основава проблеми и на Земята. Близо 100 000 съветски бойци са ситуирани на руско-украинската граница, което поражда опасения от неизбежна инвазия. Авторът на книгата „ Завладяване на космоса: Как Америка да остане суперсила Брандън Дж. Вайхерт има вяра, че случаите са свързани. Той споделя, че в близко бъдеще ще има трагични последствия, цитира думите му английският вестник Daily Express .

Вайхерт сподели пред изданието: „ Бих описал (руския президент Владимир) Путин като занаятчия на тактиката, който употребява всички принадлежности на държавната власт, с цел да реализира задачите си “.

„ Зашеметяващата проява на противосателитни оръжия беше форма на коренно заплашване и въздържане. Путин споделя: „ Хей, слушайте, знам, че смятате, че можете да спрете съветската инвазия в Украйна, като напрегнете мускулите си. Но какво ще стане, в случай че прережа сухожилията на тези Ваши мускули? Какво ще стане, в случай че Ви хвърля пясък в очите и Ви отрежа ушите, до момента в който показвате мускулите си? А, американци? "

Вайхерт продължи: „ Чрез намаляване или демонстриране на желанието си да отслаби жизненоважната, само че извънредно уязвима сателитна констелация на Съединени американски щати в орбита в самото начало на нападателните дейности против Украйна, Путин се надява, че ще успее да накара Запада да се отдръпна и не му пречи за реализиране на задачите си. "

„ Съдейки по паническата и объркана реакция на (САЩ) на рисковите антисателитни проби, Путин е наясно, че Байдън и западният алианс ще се отдръпват, когато съветски танкове зелени човечета се втурнат през границата “, добави той. " А те ще се втурнат, тъй като няма кой да ги спре. Припомнете си дейностите на Съветския съюз в Унгария. Русия ще направи същото с Украйна през 2021 или 2022 година "

„ Въпросът ще бъде: какви загуби е подготвена да понесе Америка под управлението на администрацията на Байдън и нейните съдружници в името на страна като Украйна, която Западът няма да може да отбрани, в случай че не посмее да влезе в третата международна война, с цел да спре Русия? "

„ Най-вероятният отговор е никакви. Няма да поеме подобен риск и Путин залага на това. "

Напрежението сред Русия и Украйна внезапно ескалира през последните месеци, когато Путин понижи потока на директен газ през украинска територия. Той упрекна Киев, че употребява газопровода " Северен поток 2 " като инструмент за напън.

Надявайки се да избегне европейските мита и да форсира процеса на узаконяване, Путин прекъсна доставките на газ за Европа по други тръбопроводи. Но този ход провокира отрицателна реакция, защото немските регулатори стопираха узаконяването и желаеха частта от тръбопровода, която минава през Германия, да бъде предмет на немското законодателство. Няма подозрение, че Путин е гневен от този ход.

Ръководителят на украинския газов колос " Нафтогаз " Юрий Витренко предизвести предишния месец, че дейностите на Путин по " Северен поток 2 " могат да доведат до тотална война.

Той сподели тогава пред изданието: „ Най-лошият сюжет е изпомпването на газ през Украйна да бъде спряно, което ще разреши на Путин да я изнудва и което може да докара до пълномащабна война. Например, забравете за Крим, върнете Донбас, окупираните територии, само че при изискванията на Путин, и тогава в действителност цяла Украйна ще стане част от съветския свят. "

През май Байдън анулира глобите против газопровода " Северен поток-2 " и в случай че Вайхерт е прав, Съединени американски щати няма да се намесват в района, разяснява вестникът.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР