Вашингтон/Киев. Началникът на канцеларията на президента на Украйна Андрей Ермак

...
Вашингтон/Киев. Началникът на канцеларията на президента на Украйна Андрей Ермак
Коментари Харесай

Time magazine/„Главред“: Киев призовава САЩ да разположат „Пейтриът“ в Украйна и да оставят за постоянно кораби в Черно море

Вашингтон/Киев. Началникът на канцеларията на президента на Украйна Андрей Ермак съобщи, че Съединени американски щати би трябвало да разположат на територията на европейската страна зенитно-ракетни системи „ Пейтриът “. Ермак предизвести в изявление пред списание Time , че това е нужно освен за отбраната на Украйна, само че и на цяла Европа.

По неговите думи сега Съединени американски щати разполагат „ Пейтриът “ в Полша, а „ Украйна държи защитата против Русия освен поради себе си, само че и поради Запада. Но в това време Съединени американски щати разполагат ракетите в Полша. Те би трябвало да бъдат тук “, съобщи Ермак.

В същото време на фона на новината, че американците са изпратили военни кораби в Черно море в символ на поддръжка за Украйна, локалното проправителствено издание „ Главред “ приканва за непрекъснато наличие на съдове на Военноморски сили на Съединени американски щати в акваторията на морето.

Според създателя на публикацията американските кораби в Черно море може да се трансфорат във фактор, който ще ограничи Руската федерация. Той също по този начин прибавя, че все пак съществува огромен риск от инцидентно започване на война, защото когато евентуално противоположни сили са в затворено пространство, напрежението се усилва.

Говорителят на Пентагона Джон Кърби акцентира, че интервенциите на американските кораби в Черно море са по-скоро „ рутинни “ и Америка координира тези дейности с турските управляващи според конвенцията от Монтрьо.

На 9 април Съединени американски щати предизвестиха Турция, че идната седмица два американски военни кораба ще преминат през Босфора към Черно море. Турското външно министерство удостовери това изказване. Корабите ще останат в Черно море до 4 май.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР