Вашингтон Кепиталс започна защитата на Купа Стенли с разгромен успех

...
Вашингтон Кепиталс започна защитата на Купа Стенли с разгромен успех
Коментари Харесай

Шампионът Вашингтон победи Бостън за 13-и пореден път

Вашингтон Кепиталс стартира отбраната на " Купа Стенли " с победен триумф със 7:0 над отбора на Бостън Бруинс. Преди дуела столичани зарадваха претъпканите трибуни на " Кепитал Уан Арина " с повдигането на шампионския банер и трумфална обиколка на пързалката с купата в ръце на капитана Александър Овечкин, само че същинският празник за почитателите на столичани им бе поднесен малко по-късно, когато любимците им демонстрираха отличен хокей и реализираха безапелационен триумф против един от главните си съперници за купата в Източната конференция.

Евгени Кузнецов осъществя два гола за триумфа на Вашингтон, а Овечкин и Ти Джей Оши прибавиха по гол и асистенция. Ник Дауд, Джон Карлсон и Ларс Елер също записаха имената си измежду реализаторите, а вратарят Брейдън Холтби избави всички 25 удара към вратата си.

Вратарят на Бостън Туука Раск позволи 5 гола от единствено 19 шута към мрежата си, в това число три поредни шайби във втория интервал, което докара до замяната му на вратата на " мечоците ", които се намират в серия от 13 следващи загуби против Вашингтон.

В различен мач от тази нощ Торонто победи с 3:2 след продължение Монреал в напълно канадски конфликт. 61 секунди след началото на допълниятелния интервал нападателят на домакините Остън Матюс заби втория си гол в мача, с който донесе триумфа на Мейпъл Лийфс. Още един гол за спечелилите осъществя Джон Таварес, а за гостите от Монреал точни бяха Артури Лехконен и Андрю Шоу.
Другото канадско дерби от откриващата нощ в НХЛ бе извоювано от отбора на Ванкувър, който като хазаин се оправи с Калгари с 5:2. Погледите в дуела прикова 19-годишният швед Елиас Петерсон, който записа гол и асистенция в дебютния си мач в лигата. Именно младежът даде задатък на домакините в срещата в средата на първата третина, а всички останали шест попадения паднаха в заключителната трета част.

Николай Голдобин и Брендън Лайпсич доведоха резултата до 3:0 с два гола в границите на 28 секудни, само че различен новобранец - Матю Ткъчук, понижи на 1:3. Джейк Виртанен докара резултата до 4:1, само че Шон Монахан понижи на 2:4 12 минути преди края на мача. В последните секунди Тайлър Мот оформи крайното 5:2.
С победа с 5:2, само че като посетител се поздрави и отборът на Анахайм Дъкс, който завоюва калифорнийското дерби със Сан Хосе. Макс Комта даде задатък на " патоците " след едвам 49 секунди игра, само че с попадения на Ивендър Кейн и Томаш Хертл домакините направиха поврат в края на втората част. Секунди по-късно обаче Рикард Ракел възвърне равенството, а с голове на Брендън Монтур, Адам Енрике и Картър Роуни гостите реализираха цялостен поврат, с цел да стигнат и до изразителната победа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР