Вашингтон изпрати бомбардировачи B-52 Stratofortress в Афганистан, за да се

...
Вашингтон изпрати бомбардировачи B-52 Stratofortress в Афганистан, за да се
Коментари Харесай

САЩ изпращат бомбардировачи в конфликтна зона

Вашингтон изпрати бомбардировачи B-52 Stratofortress в Афганистан, с цел да се бият с бойците на радикалните талибани, написа The Times, базирайки се на източници в американските отбранителни среди. Според вестника военните самолети са изхвърчали от американската авиобаза Ел Удейд в Катар. Броят им не е конкретизиран. B-52 Stratofortress нанася удари по цели в провинциите Kandahar, Herat, Lashkargah и Helmand. Самолетите за огнева поддръжка AC-130 се употребяват и при въздушни удари.

По-рано талибаните оповестиха, че провинциите Нимроз и Йоузджан, надлежно в югозападната и северната част на Афганистан попадат под техен надзор. Кабул от своя страна разгласи елиминирането на 385 бойци през миналия ден.

В републиката има борба сред държавните сили и талибаните, които завзеха обилни територии в селските региони и започнаха атака против огромни градове. Нараства неустойчивостта на фона на изтеглянето на американските войски от страната.

Както по-рано означи Замир Кабулов, специфичен делегат на съветския президент за Афганистан, талибаните са подготвени за политически компромис. Афганистанското външно министерство не се съгласи с това изказване и акцентира, че след подписването на съглашението в Доха, бойците поредно са нарушавали контрактуваното, по-специално уговорката за понижаване на мащаба на насилието.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР