Вашингтон е предложил на Москва няколко идеи за деескалиране на

...
Вашингтон е предложил на Москва няколко идеи за деескалиране на
Коментари Харесай

Срещата в Женева: Русия е уверила САЩ, че няма да нахлува в Украйна

Вашингтон е предложил на Москва няколко хрумвания за деескалиране на напрежението. Това стана ясно след траялата 8 часа среща сред делегациите на двете страни в Женева, съобщи Нова телевизия.

Въвеждане на предели за размера и типа на военните учения и договаряния за разполагането на ракети са били две от обсъжданите хрумвания. Русия е уверила американските си съдружници, че не счита да нахлува в Украйна. Москва въпреки всичко е поискала гаранции, че НАТО няма да се уголемява към Украйна. Това обаче е недопустимо за Вашингтон и американската делегация е предизвестила, че политиката на отворените порти на Алианса би трябвало да продължи.
Срещата Русия-САЩ: Москва разгласи, че няма да отстъпи
Москва не има намерение да отстъпва от към този момент оповестената си позиция по време на договарянията с Вашингтон по отношение на гаранциите за сигурност. Тов...
Прочети повече
„ Обяснихме на сътрудниците, че нямаме никакви проекти и планове да атакуваме Украйна, а и не можем да имаме каквито и да било. Всички дейности за бойна подготовка на войските ни се организират на наша територия. В тази връзка няма учредения за опасения от какъвто и да е сюжет за ескалация ”, увери заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков.

„ Не мисля, че ще се изненадате да чуете, че Русия ни увери обществено, че не има намерение да нахлува в Украйна, а това са единствено маневри и учения. Но желая да отбележа, че нищо за ученията не е било казано на никого, а нормално ние се уведомяваме взаимно за тях. Те могат да потвърдят на процедура желанията си за деескалация като върнат войските си в казармите ”, съобщи в отговор зам.-държавният секретар на Съединени американски щати Уенди Шърман.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР