Вашингтон. Авиокомпаниите по света отмениха повече от 4500 полета през

...
Вашингтон. Авиокомпаниите по света отмениха повече от 4500 полета през
Коментари Харесай

Reuters: Хиляди полети бяха отменени заради „Омикрон“

Вашингтон. Авиокомпаниите по света анулираха повече от 4500 полета през коледния уикенд, на фона на възходяща вълна от инфекции с ковид, провокирани от варианта „ Омикрон “, което сътвори огромна неустановеност и неудобства за пътуващите по празниците, предава Reuters .

Авиокомпаниите в международен мащаб анулираха минимум 2401 полета в петък на Бъдни вечер, съгласно настоящо пресмятане на уеб страницата за следене на полети FlightAware.com. Още близо 10 000 полета бяха забавени.

Уебсайтът сподели, че 1779 полета за Коледа са били анулирани по целия свят, дружно с още 402, които са били пренасрочени за неделя.

Търговският въздушен трафик в Съединените щати и към или отвън страната съставлява повече от една четвърт от всички анулирани полети през уикенда, демонстрират данните на FlightAware.

Сред първите американски превозвачи, които оповестиха за вълна от анулирани празници през уикенда, бяха „ Юнайтед Еърлайнс “ и „ Делта Еърлайнс “, които анулираха близо 280 полета дружно единствено в петък, базирайки се на дефицит на личен състав на фона на повишаването на инфекциите с ковид.

Средният брой на новите случаи на ковид в Съединени американски щати се е нараснал с 45% до 179 000 дневно през последната седмица, съгласно данни на Reuters.

Във Англия доста промишлености и транспортни мрежи се борят с дефицита на личен състав, защото болните служащи се самоизолират.

Един на всеки 20 лондончани е имал позитивен тест за ковид предходната седмица, цифра, която може да нарасне до един на всеки 10 до началото на идната седмица, съгласно данни, оповестени в четвъртък от Службата за национална статистика.

Франция доближи нов връх на новозаразени в петък, като дневният им брой надвиши 94 000, до момента в който хоспитализациите от вируса доближиха седеммесечен връх, което накара държавното управление да свика специфична среща за понеделник, която може да прегледа нови ограничавания.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР