ВАШИНГТОН (AP) — Свободните работни места в САЩ почти не

...
ВАШИНГТОН (AP) — Свободните работни места в САЩ почти не
Коментари Харесай

Свободните работни места в САЩ остават стабилни при близо 8,9 милиона през януари, което е знак, че пазарът на труда остава силен

ВАШИНГТОН (AP) — Свободните работни места в Съединени американски щати съвсем не са се трансформирали през януари, само че остават високи, което допуска, че американският пазар на труда остава здрав.

Министерството по труда заяви в сряда, че американските работодатели са разгласили 8,86 милиона свободни работни места през януари, което е малко по-малко от 8,89 милиона през декември и съвсем в сходство с упованията на икономистите.

Съкращението е намаляло умерено, само че същото се случи и с броя на американците, напуснали работата си – знак за убеденост, че могат да намерят по-високо възнаграждение или по-добри условия на работа другаде.

Отворените работни места са намалели, откакто доближиха рекордните 12 милиона през март 2022 година, до момента в който стопанската система бучеше назад от блокиране на COVID-19. Но те остават на исторически високи равнища: преди 2021 година месечните отваряния в никакъв случай не са надхвърляли 8 милиона.

Икономиката на Съединени американски щати се оказа изненадващо устойчива макар внезапно по-високите лихвени процен...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР