Прокурорите казват, че свидетел по делото за класифицирани документи на Тръмп е оттеглил фалшиви показания

...
ВАШИНГТОН (АП) — Свидетел по наказателното дело срещу Доналд Тръмп
Коментари Харесай

ВАШИНГТОН (АП) — Свидетел по наказателното дело срещу Доналд Тръмп за натрупване на секретни документи е оттеглил „предишни фалшиви показания“, след като смени адвокатите си миналия месец и предостави нова информация, която замесва бившия президент, каза Министерството на правосъдието във вторник.

Новата информация от свидетеля, служител на Тръмп, идентифициран само като директор на информационните технологии в Mar-a-Lago, беше представена на прокурорите седмици преди специалният прокурор Джак Смит да осигури актуализиран обвинителен акт, обвиняващ Тръмп и двама други в заговор за изтриване на видеозапис от камери за наблюдение в имота във Флорида. във Вашингтон през март, че не може да си спомни каквито и да било разговори относно кадрите от сигурността.

Но през юли, след като бе уведомен от прокурорите, че е обект на разследването и след като беше уведомен, че адвокатът му може да има конфликт на интереси поради това, че представлява други в разследването, свидетелят получи нов адвокат от канцеларията на федералния защитник и предостави на Министерството на правосъдието информация, която помогна да се формира основата на преработеното обвинение срещу Тръмп, неговия камериер Уолт Наута и трети подсъдимият, Карлос Де Оливейра, се казва в съдебната документация.

Прокурорите описаха взаимодействието между свидетели в молба, която иска изслушване във Флорида относно потенциални конфликти на интереси, включващи адвоката на защитата Стенли Удуърд, който също представлява Наута. Уудуърд отказа коментар, когато се свърза с Асошиейтед прес. Те казаха, че тази среща помага да се обясни защо са продължили да използват голямо жури във Вашингтон, за да разследват потенциални неверни твърдения в този район, дори след като са осигурили обвинителен акт във Флорида, където се намира Мар-а-Лаго.

„Целевото писмо до служител 4 на Тръмп изкристализира конфликт на интереси, произтичащ от това, че г-н Уудуърд представлява едновременно служител 4 на Тръмп и Наута“, пишат прокурорите.

Те добавиха: „Съветване на служител 4 на Тръмп да коригира клетвата си свидетелските показания биха довели до свидетелски показания, уличаващи другия клиент на г-н Удуърд, Наута; но оставянето на фалшивите показания на служител 4 на Тръмп да останат некоригирани би оставило служител 4 на Тръмп изложен на наказателни обвинения за лъжесвидетелстване.“

Процесът е насрочен за 20 май 2024 г. по делото за класифицирани документи. Тръмп се призна за невинен и отрече да е извършил нарушение.

Тръмп е изправен пред друго наказателно преследване от Смит за опити да отмени резултатите от президентските избори през 2020 г., както и наказателно дело в Джорджия за опити за подкопаване на това щатски вот и друг в Ню Йорк във връзка с плащания на пари на порно актьор.

_____

Следвайте Ерик Тъкър в Twitter на http://www.twitter.com/etuckerAP

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР