ВАШИНГТОН (АП) — Когато подкрепяните от Иран бунтовници хуси в

...
ВАШИНГТОН (АП) — Когато подкрепяните от Иран бунтовници хуси в
Коментари Харесай

Кои са хусите и защо САЩ не отвърнаха на атаките им срещу кораби в Близкия изток?

ВАШИНГТОН (АП) — Когато подкрепяните от Иран бунтовници хуси в Йемен изстреляха ракети и удариха три търговски кораба в южно Червено море предишния уикенд, това провокира неотложен въпрос: Ще отвърне ли на удара армията на Съединени американски щати?

Хусите внезапно ескалираха офанзивите си против кораби, до момента в който те плават към тесния проток Баб ел-Мандеб. А корабите на Военноморски сили на Съединени американски щати са свалили набор от дронове, насочващи се към тях и за които се счита, че са били изстреляни от въоръжената формация от следена от нея територия в Йемен.

Но до момента Съединени американски щати избягваха военно възмездие - забележима разлика от многочислените му удари против подкрепяните от Иран милиции в Ирак и Сирия, които са изстреляли ракети, ракети и дронове по бази, в които се намират американски сили в двете страни.

Няма известия за потърпевши при случаите с хутите, макар че комерсиалните кораби претърпяха известни вреди. А американски публични лица настояват, че хусите механически не са насочвали кораби или сили на Съединени американски щати – специфичност, к...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР