ВАШИНГТОН (AP) — Измерването на инфлацията, което се следи отблизо

...
ВАШИНГТОН (AP) — Измерването на инфлацията, което се следи отблизо
Коментари Харесай

Измервател на инфлацията, който се следи внимателно от Федералния резерв, показва постепенно отслабване на ценовия натиск

ВАШИНГТОН (AP) — Измерването на инфлацията, което се следи от близко от Федералния запас, се намали предишния месец в символ, че ценовият напън продължава да понижава.

Правителството заяви в петък, че цените са се повишили с 0,3% от януари до февруари, забавяйки се от нарастването с 0,4% през предходния месец в евентуално окуражаваща наклонност за кандидатурата на президента Джо Байдън за преизбиране.

В съпоставяне с 12 месеца по-рано обаче цените се покачиха с 2,5% през февруари, което е леко нарастване от растеж от 2,4% на годишна база през януари.

С изключение на променливите разноски за храна и сила, по този начин наречените съществени цени набъбна с 0,3% от януари до февруари, спад от 0,5% през предходния месец. Основните цени се покачиха с 2,8% по отношение на година по-рано предишния месец, спад от ревизираните 2,9% през януари. Икономистите считат, че главните цени са по-добър индикатор за евентуалния път на бъдещата инфлация.

Годишната инфлация, измерена посредством желания пок...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР