ВАШИНГТОН (AP) — Чуждестранни хакери не са променили общия брой

...
ВАШИНГТОН (AP) — Чуждестранни хакери не са променили общия брой
Коментари Харесай

Федералните избори в САЩ през 2022 г. не са били опетнени от чуждестранна намеса, твърдят служители

ВАШИНГТОН (AP) — Чуждестранни хакери не са трансформирали общия брой на гласовете или по различен метод са компрометирали целостта на федералните избори предходната година в Съединените щати, съгласно декласифициран отчет на държавното управление на Съединени американски щати, оповестен в понеделник.

Докладът разпознава голям брой случаи, в които хакери, свързани с Иран, Китай и Русия, са се свързвали с изборна инфраструктура, сканирали са уеб страници на държавните държавни управления и са копирали информация за гласоподавателите. Но се споделя, че няма доказателства, че която и да е от киберактивностите е имала някакво влияние върху изборите или общия брой на гласовете.

„ Нямаме доказателства, че каквато и да е открита активност е попречила на гласуването, трансформирала е гласовете или е нарушила дарба за броене на гласове или навреме предаване на резултатите от изборите; промени всеки механически аспект на процеса на гласуване; или по различен метод са компрометирали целостта на информацията за регистрация на гласопо...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР