ВАШИНГТОН (АП) — Бившият президент Доналд Тръмп лесно спечели първичните

...
ВАШИНГТОН (АП) — Бившият президент Доналд Тръмп лесно спечели първичните
Коментари Харесай

Защо AP се обади на Южна Каролина за Тръмп: обяснение на надпреварата

ВАШИНГТОН (АП) — Бившият президент Доналд Тръмп елементарно завоюва първичните избори в Южна Каролина, нанасяйки голяма загуба на някогашния дипломат в Организация на обединените нации Ники Хейли в родния й щат.

Асошиейтед прес разгласи Тръмп за победител след затварянето на изборните секции в цялата страна в 19 часа. AP базира апела си за съревнование на разбор на AP VoteCast, изцяло изследване на гласоподавателите на републиканците в Южна Каролина на първичните избори. Проучването удостоверява резултатите от социологическите изследвания преди изборния ден, които демонстрират, че Тръмп надалеч изпреварва Хейли в щата.

Обявяването на победител при затваряне на изборните секции въз основа на резултатите от изследването VoteCast на AP - и преди изборните чиновници да разгласяват обществено табличните гласове - не е извънредно в мощно неравномерни надпревари като първичните избори в събота.

Резултатите от VoteCast демонстрират, че Тръмп печели в мащаб, сходен на предходните му победи във всяко съревнование до момента, къд...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР