Вашингтон — Върховният съд в понеделник ще прецени аргументите по

...
Вашингтон — Върховният съд в понеделник ще прецени аргументите по
Коментари Харесай

Върховният съд ще прецени дали забраните, насочени към лагери за бездомни, противоречат на конституцията

Вашингтон — Върховният съд в понеделник ще реши причините по дело, включващо бездомните и възбраните за това къде могат да спят, най-значимото в проблем от десетилетия.

Спорът включва дали законите, които санкционират бездомните хора с цивилен присъди за къмпингуване в обществена благосъстоятелност, са отвън границите на Конституцията. Градовете търсят способи да се оправят с лагерите за бездомни, които съгласно тях заплашват публичното здраве и сигурност, защото нацията се сблъсква с внезапен скок на бездомността, воден частично от високите жилищни разноски и края на стратегиите за подкрепяне на Коронавирус.

 Решението ще хвърли светлина върху това до каква степен могат да стигнат градските и щатските управляващи, с цел да се оправят с лагерите за бездомни и евентуално ще доближи оттатък границите на град Орегон, който е в центъра на разногласието.

Доклад от декември от Министерството на жилищното строителство и градското развиване. Бездомността е повишена с 12% от 2022 година до 2023 година, което е най-високото...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР