Вашингтон — Върховният съд на САЩ в понеделник каза, че

...
Вашингтон — Върховният съд на САЩ в понеделник каза, че
Коментари Харесай

Върховният съд казва, че Тръмп може да се яви на гласуване през 2024 г., отменяйки решението на Колорадо

Вашингтон — Върховният съд на Съединени американски щати в понеделник сподели, че щатите не могат да забранят на някогашния президент Доналд Тръмп да взе участие в гласуването, употребявайки рядко употребена наредба на 14-та корекция, отменяйки решение от висшия съд на Колорадо и обезпечаване на любимец за президент на Републиканската партия забележителна победа в невиждано дело, което заплашваше да провали устрема му за втори мандат в Белия дом.

Върховният съд на Колорадо реши, че Тръмп беше неприемлив за президентския пост заради държанието си към нападението на Капитолия на Съединени американски щати от 6 януари 2021 година Разделеното решение на съда в Колорадо се основава на раздел 3 от 14-та корекция, известна като уговорка за въстание, която не разрешава на полагащите клетва бунтовници да заемат обществени длъжности. Върховният съд на Съединени американски щати сподели, че единствено Конгресът може да наложи клаузата.

„ Отговорността за използването на Раздел 3 против федерални чиновници и претенденти е на Конгреса, а не на щатите “, сподели съдът в мнение...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР