Специален прокурор получи заповед за претърсване на акаунта на Тръмп в Twitter в разследването на изборите през 2020 г.

...
Вашингтон — Специалният прокурор Джак Смит получи заповед за обиск
Коментари Харесай

Вашингтон — Специалният прокурор Джак Смит получи заповед за обиск на информация относно акаунта на бившия президент Доналд Тръмп в Twitter по-рано тази година като част от неговото разследване на след изборите през 2020 г., показват разпечатаните съдебни протоколи в сряда.

Решение на състав от трима съдии на Апелативния съд на САЩ за окръг Колумбия разкри продължителна битка, която се е водила зад затворени врати между Министерството на правосъдието и платформата за социални медии, собственост на Илон Мъск, сега известна като X. Twitter в крайна сметка беше задържан за гражданско неуважение и глобен с $350 000 за два пъти неизпълнение на заповедта.

Смит получи заповедта за данни и записи, отнасящи се до акаунта в Twitter @realDonaldTrump на 17 януари 2023 г., заедно със заповед за неразкриване, забраняваща на Twitter да споделя съществуването на заповедта или нейното съдържание с никого. Заповедта произтича от разследването на Смит за действията на Тръмп, след като той загуби президентските избори през 2020 г., каза апелативният съд. Тръмп беше обвинен по четири обвинения в това разследване и миналата седмица се призна за невинен.

отстранен за постоянно след нападението на Капитолия на 6 януари 2021 г., но беше възстановен миналата година, след като Мъск купи компанията. Тръмп не се върна към туитването, предпочитайки да използва платформата си за социални медии Truth Social.

Новината за заповедта за обиск идва, след като голямо федерално жури обвини Тръмп за предполагаемата му роля в заговор за промяна на резултата от президентските избори през 2020 г. Бившият президент настоя, че наказателните дела срещу него имат за цел да провалят президентската му кандидатура. Той бързо отговори на новината за заповедта за обиск в Truth Social.

„Току-що разбрах, че Министерството на правосъдието на Crooked Joe Biden тайно атакува акаунта ми в Twitter, като постави за цел да не ме уведомявате за този голям „удар“ върху гражданските ми права“, написа Тръмп. „Моят политически опонент полудява, опитвайки се да наруши кампанията ми за президент.“

Мелиса Куин допринесе за докладване.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР