Вашингтон — Специалният прокурор Джак Смит поиска от Върховния съд

...
Вашингтон — Специалният прокурор Джак Смит поиска от Върховния съд
Коментари Харесай

Специален прокурор иска от Върховния съд да реши дали Тръмп има имунитет срещу федерално съдебно преследване

Вашингтон — Специалният прокурор Джак Смит изиска от Върховния съд в понеделник бързо да реши дали някогашният президент Доналд Тръмп е безусловно имунитет против федерално наказателно гонене за хипотетични осъществени закононарушения до момента в който беше на поста.

В искане от 81 страници, подадено във Върховния съд в понеделник, Смит изиска от съдиите да се произнесат, преди федерален апелативен съд да може да се произнесе по въпроса. Окръжният арбитър на Съединени американски щати Таня Чуткан, която ръководи делото, обвързвано с президентските избори през 2020 година, постанови по-рано този месец, че Тръмп не може да бъде предпазен от наказателно гонене след президентството си за хипотетични дейности, осъществени, до момента в който е бил в Белия дом.

Бившият президент загатна в декларация до окръжния съд, че има намерение да апелира решението на Chutkan пред Апелативния съд на Съединени американски щати за окръг Колумбия. Но специфичният юрист написа в своята документи, че Върховният съд би трябвало да уреди въпроса един път вечно.

Оча...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР