Вашингтон — Повече от 100 демократи в Конгреса в сряда

...
Вашингтон — Повече от 100 демократи в Конгреса в сряда
Коментари Харесай

Демократите настояват Байдън да защити палестинците в САЩ от депортиране на фона на войната в Газа

Вашингтон — Повече от 100 демократи в Конгреса в сряда приканиха администрацията на Байдън да отбрани палестинските имигранти, живеещи в Съединени американски щати, от депортиране, като се има поради продължаващата война в Ивицата Газа сред Израел и бойците на Хамас.

103-мата сенатори и представители на Демократическата партия желаеха от президента Байдън да позволи стратегия, която ще разреши на палестинците, живеещи в Съединени американски щати без непрекъснат юридически статут, да получат отбрана при депортиране и разрешителни за работа. Законодателите не се застъпиха за политики, които биха улеснили влизането на спомагателни палестински бежанци в чужбина.

„ В светлината на продължаващия въоръжен спор палестинците, които към този момент са в Съединените щати, не би трябвало да бъдат принуждавани да се връщат в палестинските територии, в сходство с декларирания ангажимент на президента Байдън за отбрана на палестинските цивилни “, пишат законодателите от Демократическата партия в писмото си, което беше ръководено от сенатор Дик Дърбин и представителите Прамила Джаяпал и Ян Шаковски.

в невиждан мащаб за даване на краткотраен юридически статут на стотици хиляди мигранти от страни като Афганистан, Хаити, Украйна и Венецуела.

DED е сходна политика, само че е позволена от самия президент посредством разгласа и бенефициентите не би трябвало да аплайват за отбрана при депортиране, предлагана от него.

Представители на DHS и Белия дом не разясниха незабавно настояванията на законодателите.

За отбелязване е, че писмото от сряда не беше подписано от нито един републикански законодател. Републиканците в Конгреса и тези, които се състезават за президентската номинация на своята партия, показаха гласни възражения против това, че Съединени американски щати одобряват палестинските бежанци, потвърждавайки, че тяхната просвета не е съвместима с американските полезности и че те могат да бъдат терористи или бойци на Хамас.

Администрацията на Байдън обаче не е оповестила никакви проекти за презаселване на палестински бежанци, разселени от продължаващия спор в Газа. Всъщност държавният секретар Антъни Блинкен уточни, че политиката на Съединени американски щати е съсредоточена върху това палестинците да могат да останат в родината си.

Освен това Съединени американски щати исторически не презаселват палестински бежанци в забележителен брой. През фискалната 2023 година, когато повече от 60 000 бежанци бяха презаселени от Съединени американски щати, администрацията на Байдън е приела единствено 56 палестински бежанци, демонстрират федерални данни. Основната причина палестинците да не бъдат презаселени от Съединени американски щати в огромни количества е, че те са избрани по друг метод от другите бежански групи от Организация на обединените нации, главният източник на ориентиране на бежанци към Съединени американски щати.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР