Председателят на Камарата на представителите Кевин Маккарти възнамерява да подкрепи разследване за импийчмънт на президента Байдън

...
Вашингтон — Очаква се председателят на Камарата на представителите Кевин
Коментари Харесай

Вашингтон — Очаква се председателят на Камарата на представителите Кевин Маккарти да каже на колегите си републиканци от Камарата тази седмица, че подкрепя разследване за импийчмънт на президента Байдън, два източника, запознати с плана на председателя потвърди пред CBS News.

Макарти планира да каже на колегите си от Републиканската партия, че започването на разследване за импийчмънт на президента е „логичната следваща стъпка“ в разследванията срещу г-н Байдън и неговия син Хънтър Байдън, че бяха стартирани от две комисии, след като републиканците поеха контрола над Камарата през януари.

Очакваният ход идва, тъй като републиканците в Камарата са готови да проведат среща при закрити врата в четвъртък, за да предоставят актуална информация относно разследванията от съдебната власт на Камарата и комисии за надзор на президента и неговия син.

първо съобщи плана на Маккарти да подкрепи разследването.

Стартирането на разследване за импийчмънт е значителна ескалация на разследванията на републиканците срещу г-н Байдън и Хънтър Байдън, които все още не са открили преки доказателства, че президентът е спечелил от задграничните бизнес сделки на сина си. Г-н Байдън отрече каквото и да е участие в задграничната работа на сина си, а Белият дом заяви, че президентът не е замесен в бизнес дейностите на Хънтър Байдън.

Също така не е ясно дали има 218 републиканци, които биха гласували за одобри разследването — Маккарти може да си позволи само четирима дезертьори от републиканските законодатели и най-малко двама, конгресменът Кен Бък от Колорадо и Дон Бейкън от Небраска, изразиха скептицизъм към провеждането на разследване за импийчмънт. Също така ще има един републиканец по-малко в конференцията на Републиканската партия в Камарата на представителите от петък, когато конгресменът Крис Стюарт от Юта се оттегли поради здравословни проблеми на съпругата си.

„В този момент няма силна връзка между доказателствата за Хънтър Байдън и доказателствата, свързващи президента“, каза Бък пред MSNBC в интервю в неделя.

Бейкън каза пред репортери през юли, че не подкрепя започването на разследване за импийчмънт, но добави, че ако след продължи разследването , „някога стигнем до праг или има повече факти, които изглеждат ясни, тогава отивате на разследване.“

Решението да се започне разследване за импийчмънт също идва, тъй като Конгресът е изправен пред краен срок 30 септември да приеме законодателство за финансиране на правителството и да избегне затварянето. Крайнодясната фракция на Републиканската партия в Камарата настоява Маккарти да намали държавните разходи и няколко се обявиха против всяка краткосрочна мярка за поддържане на държавното финансиране на съществуващите нива, докато Конгресът работи за приемане на законопроекти за индивидуалните разходи.

< p>През август Групата на свободата на Дома на представителите, група консервативни законодатели, заяви, че ще се противопостави на всяка мярка за разходи, която не включва въведен от Републиканската партия план за засилване на граничната сигурност и не разглежда предполагаемото „безпрецедентно въоръжение“ на Министерството на правосъдието и ФБР и не връща нивата на разходите до тези за 2022 г. Крайнодясната група също каза, че се противопоставя на „всеки празен чек за Украйна“. Миналия месец президентът поиска от Конгреса повече от 21 милиарда долара спешна отбранителна и хуманитарна помощ за Украйна, искане, което републиканските лидери в Сената подкрепят.

Майкъл Каплан допринесе за този доклад

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР