Кристофър Уоръл, бегъл член на „Гордото момче“ и бунтовник от 6 януари, заловен от ФБР

...
Вашингтон — Кристофър Уоръл, член на крайнодясната група Гордите момчета“,
Коментари Харесай

Вашингтон — Кристофър Уоръл, член на крайнодясната група „Гордите момчета“, който беше осъден за ролята си в нападението на 6 януари Капитолия, беше задържан в четвъртък след повече от месец бягство.

Уоръл беше заловен от агенти на ФБР в дома си в Централен Неапол, Флорида, със съдействието на местните правоприлагащи органи, Collier Окръжният шериф потвърди. Плакат, издирван от ФБР, публикуван, след като Уоръл пропусна изслушването за присъдата си миналия месец, оттогава е актуализиран, за да отрази задържането му.

Уоръл беше осъден по седем точки на съдебен процес през май, включително възпрепятстване на официално производство и нападение офицери. Прокурорите твърдят, че той е напръскал служителите на реда с лютив спрей гел по време на атаката, докато те защитаваха северната страна на Капитолия срещу голяма група бунтовници.

През август Уоръл не се яви за насроченото изслушване за присъдата си в Вашингтон, окръг Колумбия, и съдия Ройс Ламбърт издадоха заповед за ареста му. ФБР издаде сигнал с молба за съдействие за намирането на Уоръл и задържането му.

Прокурорите поискаха от Ламбърт да осъди Уоръл на 14 години затвор. Неговият защитник пледира за по-лека присъда от 30 месеца домашен арест, позовавайки се на здравословно състояние, което според тях трябва да се следи внимателно.

Прокуратурата на Уоръл получи повишено внимание през 2021 г., след като Ламбърт задържа надзирателя на Вашингтон, D.C., затвор за гражданско неуважение, след като подсъдимият каза, че не е получил подходяща грижа за нараняване, докато е бил в ареста. Той също така е бил лекуван от неходжкинов лимфом, казаха неговите адвокати, и не е получил адекватно лечение за болестта.

Длъжностните лица бяха задържани за неуважение, след като не предоставиха на съдията медицинската документация, която той беше поискал. Ламбърт пусна Уоръл в домашен арест, тъй като случаят му беше допълнително съден.

Присъдата на Уоръл беше отложена в резултат на изчезването му и няма индикация в публичното дело кога той може да бъде принуден да се явяват във Вашингтон, окръг Колумбия, федерален съд.

Адвокатът му не отговори веднага на искане за коментар в петък.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР