Вашингтон — конгресменът Майк Джонсън, малко известен републикански депутат от

...
Вашингтон — конгресменът Майк Джонсън, малко известен републикански депутат от
Коментари Харесай

Майк Джонсън е новият говорител на Камарата. Ето какво се случва след това.

Вашингтон — конгресменът Майк Джонсън, малко прочут републикански народен представител от Луизиана, в този момент е втори подред за президентството, откакто завоюва гласоподаване, с цел да стане идващият представител на Камарата, повече от три седмици след отстраняването на депутата Кевин Маккарти остави камарата без водач.

Джонсън надви след безреден развой, при който трима други номинирани от Републиканската партия не съумяха да обединят партията и да обезпечат болшинство. Той завоюва 220 против 209 при гласуването в Камарата на представителите в сряда с единомислеща поддръжка измежду републиканците, които се радват на едва болшинство в камарата.

Член на Конгреса от 2017 година, Джонсън няма опит в управлението на Камарата, само че даде обещание да удари земята и да върне Къщата на работа. Спирането на държавното управление бързо наближава и Белият дом изиска пакет от 106 милиарда $ за незабавна помощ за Израел, Украйна и други цели.

изпрати писмо до сътрудниците си в понеделник, излагайки ориентировъчен график за това по какъв начин ще подходи към работата на Къщата през идващите няколко месеца. Той утвърди проект за показване на 12 самостоятелни сметки за разноски, вместо един солиден законодателен акт за финансиране на отделите на изпълнителната власт. Разглеждането на сметки за самостоятелни разноски беше едно от настояванията, направени от представителя на Републиканската партия Мат Гетц от Флорида и други, които се разпалиха против Маккарти, когато той утвърди краткотрайно удължение на държавното финансиране.

„ Това е упорит график, само че в случай че нашият представител може да работи в Конференцията, с цел да сплоти членовете ни и да построи консенсус, можем да реализираме нужните си цели “, написа Джонсън. финансирането изтича. Той сподели, че може да е нужна друга краткотрайна мярка – известна като продължаваща резолюция – с цел да се попречи на Сената да „ затлачи Камарата с коледен омнибус “, имайки поради консолидирания законопроект за разноските. Той сподели, че продължаващата резолюция може да има краен период до 15 януари или 15 април, според от консенсуса на конференцията на Републиканската партия.

Gaetz изглеждаше схватлив към проекта на Джонсън в понеделник, наричайки го „ много прелъстителен “. Републиканецът от Флорида гласоподава за Джонсън на гласуването в сряда, дружно с всички останали членове на републиканците.

Разбира се, всички законопроекти за разноските ще изискват приемане в следения от демократите Сенат и подписа на президента Байдън, както и фрапантни разноски, подкрепени от републиканците съкращенията ще бъдат мъртви при идването. Преди гласуването в сряда Джонсън сподели, че към момента не е разговарял с господин Байдън, само че допуска, че ще го направи „ доста скоро “. Неговият проект планува започване на договаряния за разноските през октомври и признава, че те могат да продължат до април.

Репутаторът от GOP Скот Пери, закостенял член от Пенсилвания, сподели във вторник, че членовете евентуално ще дадат на Джонсън известна независимост на деяние върху държавните разноски сметки.

„ В момента сме в продължения, нали? Така че не обвинявайте аварийния куотърбек за неуспехите на момчето, което преди малко излезе от играта “, сподели Пери пред кореспонденти.

Осъждане на Хамас и одобрение на помощ за Израел и Украйна

Джонсън сподели, че първият му приоритет ще бъде да одобри резолюция, осъждаща Хамас за офанзивите на 7 октомври в Израел, оставили повече от 1400 жертви. Твърди се, че Израел се готви за сухопътна атака в следената от Хамас Ивица Газа и законодателите се стремяха да покажат поддръжка за основния съдружник на Съединени американски щати, до момента в който борбата на представителя се проточи.

Камарата бързо се придвижи към вземете резолюцията, като насрочите гласоподаване на мярката за сряда следобяд. Джонсън сподели, че Камарата на представителите е „ закъсняла да направи това “.

Белият дом изиска пакет от незабавна помощ на стойност 106 милиарда $, който ще включва 14 милиарда $ помощ за Израел. Администрацията също по този начин желае 61 милиарда $ за финансиране на по-нататъшна помощ за Украйна и за попълване на американските ресурси от оръжия и муниции. Това към този момент се очерта като спънка за някои републиканци, които желаят да обмислят настрана помощта за Израел.

Планът на Джонсън за идващите няколко седмици не загатва приемането на пакет от помощи, само че той сподели в сряда, че това е „ главен приоритет. “

„ Ще приказваме за поддръжката и какво е належащо, с цел да я получим. Трябва да подсигуряваме, че Владимир Путин няма да успее и мисля, че всички републиканци в Камарата на представителите са обединени в тази идея “, сподели той пред кореспонденти, макар съпротивата на доста републиканци за повече помощ за Украйна. „ Ще приказваме за това по какъв начин това ще стане тук през идващите дни и това е главен приоритет. “

Двупартийна комисия по дълга

Говорейки с камарата след избирането му Джонсън сподели, че Съединени американски щати би трябвало да овладеят държавните разноски и да се оправят с възходящия народен дълг, който той назова „ най-голямата опасност за нашата национална сигурност “.

„ Това е неустойчиво. Трябва да върнем страната в правия път. Това няма да е лесна задача и ще би трябвало да се вземат сложни решения. Но следствията, в случай че не действаме в този момент са непоносими ", сподели той.

Джонсън сподели, че законодателите „ имат обвързване към американския народ да им обяснят това, тъй че да го схванат добре, и ние ще създадем двупартийна комисия по дълга, която да стартира работа по тази рецесия неотложно. “

Новият представител не посочи с какво съответно може да бъде натоварена комисията или кой може да бъде определен да служи в нея.

Приемане на законопроект за земеделието

Конгрес приема пакет от закони, които дефинират политиката за селскостопански и хранителни стратегии, известни като аграрни законопроект, на всеки пет години. Последният пакет беше утвърден през 2018 година и изтече на 30 септември, макар че някои от наредбите му остават в действие, съгласно Министерството на земеделието.

Работата по законопроекта за земеделието продължава. Комисиите на Камарата на представителите и Сената по земеделие организират чувания на място и водачите на републиканците и демократите на тези панели се срещнаха с господин Байдън през май, с цел да обсъдят смисъла на приемането на законодателството тази година.

В неговия проект за останалата част от 118-ия Конгрес Джонсън предложи Камарата да прегледа законопроекта за земеделието през декември и да стартира договаряния със Сената „ допустимо най-скоро “ след дейности от страна на горната камара.

Съгласуване на NDAA

През юли Камарата на представителите одобри своята версия на законопроекта за политиката на защитата, който би трябвало да бъде признат, който включва редица консервативни политически цели по отношение на абортите, здравно обезпечаване за транссексуални военнослужещи и стратегии за разнообразие, правдивост и приобщаване.

Законодателството, озаглавено Закон за позволение за национална защита, нормално печели необятна двупартийна поддръжка и минава през Конгреса всяка година в продължение на повече от шест десетилетия. Но законопроектът за Камарата на представителите завоюва утвърждение при съвсем партиен избор с 219-210. Четирима републиканци гласоподаваха срещу законопроекта, до момента в който четирима демократи гласоподаваха за него.

Сенатът одобри своя лична версия малко откакто Камарата взе решение и членовете от двете камари в този момент работят за координиране на двете версии и реализиране на консенсус законопроект.

В оферти си график за сегашния Конгрес Джонсън сподели, че приемането на окончателната версия на NDAA ще стане през декември.

Определяне на идващите стъпки в следствието за импийчмънт на Байдън < /h2>

Макарти разгласи през септември, че ще стартира публично следствие за импийчмънт против господин Байдън, фокусирано върху обвиняванията, че се е облагодетелствал финансово от задграничните бизнес покупко-продажби на членове на фамилията си. Републиканците не са показали директни доказателства за непозволени дейности от страна на президента, откогато започнаха да изследват задграничната работа на семейство Байдън, откакто поеха контрола над Камарата през януари.

Беше извършено едно чуване като част от напъните за импийчмънт, от Комитета за контрол на Камарата в края на септември. По време на процедурата професорът по право Джонатан Търли, който беше очевидец на болшинството от Републиканската партия, сподели, че „ не има вяра, че актуалните доказателства биха подкрепили членове за импийчмънт. “

„ Това е нещо, което следствието има за определяне ", сподели той. „ Но също по този начин имам вяра, че Камарата е минала прага за следствие за импийчмънт на държанието на президента Байдън. “

Републиканците могат да продължат с следствието си и в последна сметка да решат да не повдигат членове за импийчмънт против президента. Джонсън сподели през септември, че поддържа следствието.

„ С изключение на оповестяването на война, импийчмънтът е най-страхотната власт, която Конгресът има, и ние ще поемем тази огромна отговорност със прецизна честност към истината “, сподели той в изказване по това време. „ Време е да се залавяме за работа. “

Джак Търман и Никол Килиън способстваха за репортажите.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР