ВАШИНГТОН — Китайският президент Си Дзинпин каза направо на президента

...
ВАШИНГТОН — Китайският президент Си Дзинпин каза направо на президента
Коментари Харесай

Си предупреди Байдън по време на срещата на върха, че Пекин ще обедини отново Тайван с Китай

ВАШИНГТОН — Китайският президент Си Дзинпин сподели напряко на президента Джо Байдън по време на неотдавнашната им среща на върха в Сан Франциско, че Пекин ще сплоти още веднъж Тайван с континентален Китай, но времето към момента не е решено, според трима настоящи и някогашни чиновници на Съединени американски щати.

Си сподели на Байдън на групова среща, на която участваха дузина американски и китайски чиновници, че предпочитанието на Китай е да превземе Тайван по кротичък път, а не със мощ, споделиха чиновниците.

Китайският водач също се базира на обществени прогнози на военни водачи на Съединени американски щати, които споделят, че Си възнамерява да превземе Тайван през 2025 или 2027 година, като сподели на Байдън, че бъркат, тъй като не е сложил времева рамка, според до двама сегашни и един някогашен чиновник, осведомени за срещата.

Китайски публични лица също поискаха преди срещата на върха Байдън да направи публично изявление след срещата, в което да се каже, че САЩ поддържат задачата на Китай за спокойно обе...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР