Вашингтон — Камарата на републиканците искат да платят за спешна

...
Вашингтон — Камарата на републиканците искат да платят за спешна
Коментари Харесай

Камарата на републиканците разкрива законопроект за помощ на Израел в размер на 14,3 милиарда долара, който би намалил финансирането на IRS

Вашингтон — Камарата на републиканците желаят да платят за незабавна помощ за Израел, като понижат финансирането на IRS, създавайки конфликт с Белия дом и Демократическата партия управлява Сената по отношение на това по какъв начин да поддържа основен съдружник на Съединени американски щати.

Републиканската партия на Камарата пусна независима мярка за 14,3 милиарда $ в понеделник, която ще заплати за помощта за Израел посредством редуциране на същата сума във финансирането, което беше отпуснато на IRS според Законът за понижаване на инфлацията, един от законодателните актове, подписани от президента Байдън.

„ Ще имаме възнаграждение в [сметката] “, сподели ръководителят на Камарата на представителите Майк Джонсън пред Fox News в понеделник. „ Ние няма просто да печатаме пари и да ги изпращаме в чужбина. “

Пакет от помощ от 105 милиарда $ преди две седмици, който включваше 14 милиарда $ за Израел и 61 милиарда $, свързани с Украйна.

Джонсън, който поддържа разделянето на пакетите за помощ, призна, че съкращенията на IRS биха били непопулярни измежду демократите, само че сподели, че възнамерява да повика водача на болшинството в Сената Чък Шумър за „ пряк “ и „ деликатен диалог “.

„ Разбирам, че техният приоритет е да усилят IRS “, сподели Джонсън пред Fox News. „ Но мисля, че в случай че поставите това на американския народ и те претеглят двете потребности, мисля, че ще кажат, че стоенето до Израел и отбраната на почтените там е в нашия народен интерес и е по-неотложна нужда от сътрудниците на IRS. "

Президентът подписа Закона за понижаване на инфлацията в закон през 2022 година и той включваше стотици милиарди долари за демократични цели, свързани с изменението на климата, разноските за опазване на здравето и налозите. Той също по този начин усили финансирането на IRS с 80 милиарда $, което разреши на организацията да наеме хиляди сътрудници и да обнови десетилетия остарели софтуерни системи. Експерти споделиха, че надстройките и увеличението на наемането са от дълго време закъснели и ще подобрят способността на организацията да обработва данъчни заявления, само че наредбата беше мощно непопулярна измежду републиканските законодатели.

Когато става дума за помощ за Украйна, Джонсън сподели, че желае по-голяма отчетност за милиардите долари, които Съединени американски щати харчат, с цел да оказват помощ за отблъскването на нашествието на Русия, като по-специално желае от Белия дом да даде детайлности къде отиват парите и каква е крайната игра в спора.

Репутаторът от Демократическата партия Роза ДеЛауро от Кънектикът, почитан член на Комитета по бюджетните заеми на Камарата на представителите, сподели в понеделник, че компенсирането на незабавната помощ със съкращения на IRS основава „ рисков казус “.

“ Републиканците в Камарата на представителите основават рисков казус, като допускат, че отбраната на националната сигурност или реакцията при естествени бедствия зависи от съкращения на други стратегии “, сподели демократът от Кънектикът в изказване. „ Пристрастният законопроект, въведен от републиканците в Камарата, стопира способността ни да помогнем на Израел да се пази и не включва нито стотинка за филантропична помощ. “

Комисията по вътрешния устав възнамерява да прегледа законопроекта на Републиканската партия за Израел в сряда.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР