Вашата работа е изключително важна. Вие държите живота на колегите

...
Вашата работа е изключително важна. Вие държите живота на колегите
Коментари Харесай

Ген. Венцислав Мутафчийски със силни думи: Вашата работа е изключително важна!

Вашата работа е извънредно значима. Вие държите живота на сътрудниците си в своите ръце. С тези думи началникът на ВМА генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS се обърна към следващата група бойни санитари, учаща се във Военномедицинския симулационен подготвителен център.

" Ние може да имаме прелестни лечебни заведения, имаме такава болница, в която вършим какви ли не чудеса – най-върховите достижения в медицината. Само че, с цел да имаме триумф в лекуването на ранените ни сътрудници, вие би трябвало да бъдете доста съответни в първите 10 минути и половин час, тъй като те са решаващи за оживяването на потърпевшите. Вашата роля е напълно незаменима. Поздравявам ви за положените старания и добре усвоените умения, които демонстрирахте пред нас ", съобщи още началникът на ВМА.

Той следи сложно занимание за узаконяване на хирургически екип на ВМА, избран за присъединяване в усилените сили на НАТО за бързо реагиране, декларирани за 2023 година.

" Новото в учението беше това, че използвахме и учащите се в курса за бойни санитари – те оказаха първа помощ на бойното поле в границите на първите 10 минути, а хирургическият екип продължи стабилизацията на ранените. За първи път вършим сертификация във Военномедицинския симулационен подготвителен център, до момента всичко това се случваше в полеви условия. С построяването на центъра към този момент разполагаме с доста по-добра среда, използваме високотехнологични манекени, с които се реализира и огромен натурализъм ", акцентира от своя страна полк. доцент Иван Попиванов, заместник-началник на ВМА по учебно-научната активност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР